Google. Functia GROZAVA a Android Inspirata din iPhone

Google. O noua functie grozava pentru Android, care a fost inspirata din telefoanele iPhone, a fost lansata, iata ce schimbare uriasa aduce pentru telefoane si tablete.

Google stergere aplicatii

Google. O noua functie foarte utila si interesanta pentru Android a fost inspirata direct din telefoanele iPhone si iOS-ul celor de la Apple, ea fiind foarte apreciata de catre multi clienti ai celor din Cupertino. Mai exact, vorbesc despre functia care sterge din iDevice-uri aplicatiile pe care nu le folosim, lasand doar documentele acestora, iar Google implementeaza pentru Android Q ceva similar, doar spunandu-le oamenilor care aplicatii ocupa loc fara rost in terminalele lor.

Google. Noua functie este implementata prin magazinul de aplicatii Google Play Store, acolo utilizatorii Android urmand a avea afisate aplicatiile nefolosite din telefoanele lor, pe care ar trebui sa le elimine pentru a elibera spatiu. Exista cu siguranta cate cel putin 1, sau 2, aplicatii nefolosite in fiecare smartphone al oricarui utilizator, iar Apple a gasit solutia prin stergerea automata a acestora, dar Google vrea sa le spuna oamenilor ce-ar trebui sa stearga singuri.

Google. Functia GROZAVA a Android Inspirata din iPhone

Google stergere aplicatii play store

Google. Dupa cum puteti vedea din imaginea de mai sus, utilizatorii de telefoane Android vor primi o alerta in Google Play Store prin care li se spune ca au aplciatii nefolosite in telefoane, sau tablete, si ca ar cam trebui sa scape de ele. Google le spune clar oamenilor ca-si pot elibera spatiu din terminale prin stergerea acestor aplicatii pentru Android, accesarea acelei alerte afisand lista de aplicatii care n-au mai fost folosite de ceva vreme de catre utilizatori.

Google. Fiecare aplicatie are afisata cate o descriere, plus ultima data cand a fost accesata, iar dezinstalarea lor se poate face extrem de rapid, direct din meniul in care sunt vizibile aceste informatii cu privire la ele. Google listeaza inclusiv spatiul eliberat dupa dezinstalarea aplicatiilor, iar asa oamenii afla foarte rapid cat spatiu nou au disponibil pentru a instala alte aplciatii, a copia filme si muzica, sau a face orice altceva doresc.

Google. Functia aceasta este implementata direct prin Play Store pentru Android, deci ar trebui sa fie disponibila pentru toti utilizatorii fara vreo intarziere in perioada imediat urmatoare.

3 COMENTARII

  1. Curios, dar eu aveam funcția asta de câțiva ani. Când smartphone-urile aveau puțin spațiu de stocare și ajungeau la umplerea acestuia, primeam notificarea în bara de notificări unde mi se sugera ce să dezinstalez și cât spațiu voi câștiga.

  2. Cum sa stergi automat o aplicatie nefolosita ? E aberrant. Daca odata vreau sa o folosesc cu toate ca nu am folosit-o mult timp ?
    In plus in telefoanele Android exista din vremuri imemoriale posibilitatea de stergere de aplicatii nefolosite sau mai putin folosite prin intermediul functiilor de cleaning.
    Nu se inspira nimeni de la Aple ci invers – Apple o face si intr-un mod caracteristic si foarte prost -stergere automata.

  3. Curios, dar eu aveam funcția asta de câțiva ani. Când smartphone-urile aveau puțin spațiu de stocare și ajungeau la umplerea acestuia, primeam notificarea în bara de notificări unde mi se sugera ce să dezinstalez și cât spațiu voi câștiga.