Lenovo a Anuntat OFICIAL Primul Calculator PLIABIL

Lenovo a anuntat astazi in mod oficial primul calculator pliabil, marcand o premiera istorica pentru industria PC-urilor, iata cum arata acest nou produs.

lenovo calculator pliabil

Lenovo a uimit astazi lumea intreaga cu un anunt pe care mai nimeni nu credea ca il va vedea atat de curand de la un producator de calculatoare, dar iata ca se intampla si surprize foarte importante. Mai exact, cei de la Lenovo au anuntat in mod oficial astazi primul calculator pliabil pentur clientii din intreaga lume, dispozitivul fiind deasemenea prezentat pentru presa, ceea ce Huawei nu a avut curajul sa faca pentru telefoanele sale din seria Huawei MATE X.

Lenovo a ales seria ThinkPad pentru a lansa primul calculator pliabil, iar mai jos puteti vedea cam cat de interesant este produsul, atat in imaginile concept ale companiei, cat si intr-un prototip creat pentru prezentare. Se pare ca Lenovo dezvolta de vreo trei ani acest calculator pliabil, si il va lansa in 2020 sub brand-ul THinkPad X1, scopul chinezilor fiind de a aduce pentru clienti un laptop pliabil, nu un accesoriu pentru un calculator, cum ar fi o tableta.

Lenovo a Anuntat OFICIAL Primul Calculator PLIABIL

Lenovo a reusit sa creeze un calculator pliabil care are un ecran 2K OLED cu diagonala de 13.3 inch si rata de aspect 4:3, iar greutatea totala de mai putin de 1 KG sugereaza ca desi pare gros, nu va fi chiar atat de greu. Desi cand este deschis are diagonala unui laptop de 13.3 inch, atunci cand este pliat, calculatorul pliabil al celor de la Lenovo are dimensiuni mult mai mici, apropiate de cele ale unei tablete, insa este mult mai gros decat un asemenea produs.

Lenovo are in momentul de fata doar un prototip care are nevoie de imbunatatiri pentru Windows 10, dar si pentru hardware-ul final, compania chinezeasca spunand foarte clar ca nu este momentan pregatita pentru a pune in vanzare dispozitivul. Nu se stie nici ce specificatii urmeaza sa aiba calculatorul pliabil, separat de ceea ce s-a spus pentru ecran, iar asa Lenovo are un prim calculator pliabil destul de misterios, dar cu potential foarte mare.