Android. Anuntul Google care a UIMIT Internetul

Android este cel mai popular sistem de operare de pe planeta, iar compania Google a facut recent un anunt important care a uimit intregul internet.

Android activitate

Android este cel mai popular sistem de operare pentru terminale mobile de pe planeta in acest moment, fapt care nu poate fi negat de absolut nimeni, mai ales dupa anuntul facut de catre compania Google cu privire la creatia sa. In cadrul Google I/O de la inceputul lunii, compania Google a anuntat ca in momentul de fata exista 2.5 miliarde de terminale Android active pe intreaga planeta, in crestere cu cateva sute de milioane fata de cifra anuntata in mai 2018.

Android este instalat pe o gama foarte variata de dispozitive, de la telefoane mobile, tablete, si pana la ceasuri inteligente, si alte tipuri de dispozitive electronice, iar toate acestea insumeaza 2.5 miliarde de terminale active la nivel global. Pentru cei de la Google e vorba de un record important, pentru ca Android a fost in continua schimbare in ultimii ani, iar popularitatea sa este o veste foarte buna, care confirma faptul ca produsele bazate pe el sunt foarte dorite.

Android. Anuntul Google care a UIMIT Internetul

Aceasta statistica privind terminalele Android active la nivel global este totusi bazata doar pe terminalele care se logheaza efectiv in Google Play, si nu include unitatile care nu acceseaza vreodata magazinul de aplicatii al companiei americane. Asta inseamna ca in realitate cifra de terminale Android active la nivel global ar putea fi chiar dubla, iar asta pentru ca in China sunt vandute foarte multe terminale care nu acceseaza vreodata Google Play, ci doar magazine locale, multe cu aplicatii piratate.

Android are in mod oficial de 2 ori mai multe terminale active decat iOS, dar aceasta este doar “o parte a povestii”, iar aici va readuc in atentie ceea ce spuneam mai sus in legatura cu terminalele care nu acceseaza Google Play. In cazul iOS acest lucru nu se aplica, deci datele publicate de catre Apple sunt cele oficiale si finale, astfel ca in cazul celor din Cupertino nu putem vorbim despre mai multe terminale active decat ceea ce se raporteaza in mod oficial.