Android. Huawei Pregateste LANSAREA unui INLOCUITOR

Android. Compania Huawei pregateste lansarea unui sistem de operare inlocuitor pentru, iata ce urmeaza sa ofere acesta pentru clientii companiei chinezesti.

Android inlocuitor huawei

Android. Dupa cum prea bine stiti deja, compania Huawei are interzis la oferirea de actualizari pentru telefoanele care ruleaza acest sistem de operare, atat timp cat ele nu sunt actualizari de securitate. Google a fost obligata de catre autoritatile din SUA sa rupa relatiile comerciale cu cei de la Huawei, si sa nu le mai ofere posibilitatea de a le livra clientilor actualizarile importante pentru sistemul de operare Android incepand de luna aceasta.

Android. Desi Huawei a avut parte de o lovitura foarte dura saptamana acasta, compania chinezeasc s-a pregatit totusi de ceva vreme pentru aceasta situatie, iar acum spune ca nu va fi chiar atat de mult afectata. Cei de la Huawei dezvolta de prin 2012 un sistem de operare alternativ pentru Android, el fiind ceva complet diferit, dar complet compatibil cu aplicatiile pentru sistemul de operare al Google, si chiar cu aplicatiile web, ceea ce il face destul de versatil.

Android. Huawei Pregateste LANSAREA unui INLOCUITOR

Android. Huawei intentioneaza sa inlocuiasca sistemul de operare al Google cu aceasta alternativa chiar din 2019, conform presedintelui diviziei de produse pentru consumatori, daca va fi suficient de bine pregatit. In caz contrar, lansarea ar urma sa aiba loc in 2020, iar tot ca Android, ar fi fost gandit pentru a functiona pe telefoane mobile, tablete, televizoare, calculatoare, masini, si diverse alte tipuri de dispozitive electronice, China fiind piata pentru care a fost in principal gandit.

Today, Huawei’s consumer business CEO Yu Chengdong revealed that Huawei’s operating system OS designed for the next generation of technology will be available in the fall of this year and at the latest next spring. The system is open to mobile phones, computers, tablets, TVs, cars and smart wearable devices, unified into an operating system, compatible with all Android applications and all web applications. If the Android app is recompiled, the running performance is improved by more than 60% on this operating system, which is a future-oriented microkernel.

Android. Hongmeng ar fi denumirea acestui sistem de operare, cel putin in interiorul companiei Huawei, dar cea oficiala nu a fost deocamdata stabilita, si nu se stie in ce masura el va fi distribuit si international. Huawei a gandit inclusiv un inlocuitor pentru Google Play-ul din Android, dar nu se stie cum ar urma sa mute aplicatiile in magazinul propriu, dar probabil ca exista un plan foarte bine pus la punct pentru ca totul sa fie realizat.

Android. Chiar daca Huawei va decide sa inlocuiasca sistemul de operare al Google cu unul propriu, nu se stie deocamdata ce se va intampla cu actualele modele de telefoane care ruleaza in momentul de fata software-ul celor de la Google.

10 COMENTARII

  1. Problema nu e sa-si foloseasca propriul system de operare sau unul bazat pe AOSP – problema e ca or sa lipseasca serviciile Google , de care utilizatorii din vest sunt asa de dependenti .
    Asta inseamna clienti multi pierduti.
    Si o si mai mare problema e ca Huawei blocheaza bootloaderele , deci nu se poate face root si nu se pot instala servicii google play din recovery. Asta pt cei capabili sa faca asa ceva. Deci se vor mai pierde si ceva clienti entuziasti.

  2. Sper să facă cât mai rapid acest pas Huawei. Locul 2 în vânzări cu pretenții la locul 1, are capacitatea să nu eșueze la fel ca Microsoft. Pe forumurile Huawei, inclusiv cele românești, majoritatea cer acest lucru și vor un șut în fund cât mai mare dar americanilor… de fapt americanului șef, lider absolut și conducătorul poporului, care așa înțelege el că se fac afacerile corect într-o democrație… ?

  3. Visezi . Huawei a esuat deja , daca americanii nu ridica restrictiile . Cel putin in privinta telefoanelor.
    Ti-am explicat mai sus . Un telefon fara Google Play services nu are nici o sansa in tarile occidentale , europene si altele – doar in China , poate Vietnam si Koreea de Nord.
    Cand lumea va scapa de Google si Apple , lucrurile se vor pune altfel , dar pana atunci …. Huawei e victima .

  4. Eu cred că tu visezi. Mai vedem noi cine eșuează… eu iau de bune vorbele fondatorului Huawei către americani: ați subestimat această companie, noi am sacrificat ani din viață și familiile pentru a ajunge aici, pentru a câștiga un război pregătit, dar care încă nici nu a început.

  5. Are dreptate knowyourfacts, unii vad doar ura împotriva americanilor, nu uitați ca nu doar de android vor fi privați chinezii ci și de jumate din componente …huawei este PA

  6. Se pare ca tu esti cu Huawei mai rau decat sunt astialalti cu Apple.
    In ambele cazuri, aveti ochelari de cal.
    Poate ar trebuie sa mai vezi si alte declaratii ale sefului Huawei , in care e foarte impaciuitor si evita sa acuze pe cineva , mai ales pe Google , de care spune ca trebuie sa se supuna legilor americane.
    Reiese clar de acolo ca omul spera intr-o ridicare a restrictiilor, la fel cum s-a intamplat cu ZTE acum cativa ani.
    Huawei nu are cum sa impuna pe plan mondial un system de operare fara Google services.
    Uita-te la Xiaomi . Au MIUI fara google services la ei acolo , dar la tot ce exporta, au instalat neoficial serviciile google . Din fericire, nu au ban, asa ca serviciile astea se mai si updateaza.

  7. Nu văd ceva rău în a fi fan și a aprecia punctele pozitive ale unui brand pe care îl folosești. Dacă Huawei va fi pa, îmi e foarte simplu să trec pe OnePlus sau Xiaomi… nu o să îmi tai venele în nici un caz. Dar ce ziceam eu e că nu se va ajunge acolo… deja apar soluții peste soluții… cei de la Aptoid au declarat că lucrează cu Huawei de ceva timp la magazinul lor de aplicații care e foarte bogat (peste 900.000) și care are și suita Google nelivrată direct de americani, Aptoid fiind înregistrată în Portugalia… și mai sunt și multe alte variante.
    Știu că e greu de digerat că tot americanii și-o iau în bot prin ce au făcut… dar Huawei împreună cu ceilalti producători din China (Xiaomi, OnePlus, Oppo, Vivo, Lenovo-Motorola, etc) pot distruge lejer superioritatea Androidului dacă se unesc, deoarece indirect toți din China sunt vizați de tâmpeniile lui Trump, și oricând se pot trezi într-o dimineață că și ei au interdicții. Iar Androidul rămânând doar pe Samsung… care oricum e în picaj de la an la an… mai vedem către ce sistem de operare se îndreaptă dezvoltatorii de aplicații mai întâi. Eu zic că la cel cu utilizatori mai mulți.

  8. Vb numai tâmpenii , au fost atâtea OS uri pe piața și au dispărut, au încercat alții mai mari și nu au reușit ….. Samsung nu a putut sa ii impună propriul OS nici măcar când era 100% pe val, Microsoft a dat o în bara când existau multe variante de OS și lumea nu era asa axata pe android
    Producătorii din China sa distrugă android dacă se unesc ??? oare interfețele lor sunt OS uri cumva? Sau sunt launcher e care au la baza android Google
    Android e cel mai mare OS la nivel mondial, cu o baza f mare de utilizatori și dezvoltatori, crezi cumva ca succesul o sa fie garantat dacă Huawei își va lansa propriul OS sau dacă o sa îl facă împreună cu alții?
    Dezvoltatorii nu sau îndreptat către Samsung când a fost și este cel mai mare producator de telefoane (deci o baza de utilizatori mai mare) și sau axat în continuare pe android
    De ce sar duce la Huawei ma rog?