Atitudinea SFIDATOARE a Huawei in fata SANCTIUNILOR SUA

Huawei are o atitudine complet sfidatoare la adresa SUA si a sanctiunilor impuse impotriva companiei chinezesti, iata ce spune fondatorul companiei astazi.

Huawei sfidare

Huawei are o atitudine sfidatoare la adresa SUA in fata sanctiunilor pe care presedintele Donald Trump le-a impus ca parte a razboiului comercial care este in plina desfasurare cu China de ceva vreme. Lasata fara vreo alterantiva, compania Huawei a devenit sfidatoare in fata sanctiunilor americanilor, iar fondatorul sau, Ren Zhengfei a afirmat ca SUA a subestimat serios compania sa, ceea ce ar putea fi destul de adevarat, intr-un final.

Impactul sanctiunilor SUA impotriva Huawei a fost prezentat ca fiind ceva pentru care compania s-a pregatit serios inca de acum cateva luni, fondatorul sau spunand ca impactul nu va fi unul chiar atat de mare. Zhengfei sustine ca nici extinderea licentei Huawei de a cumpara anumite produse din SUA nu va avea vreun impact asupra activitatii acesteia, iar asta deoarece ea a facut toate pregatirile necesare pentru ca intreaga situatie sa nu o afecteze prea tare.

Atitudinea SFIDATOARE a Huawei in fata SANCTIUNILOR SUA

Huawei, prin vocea fondatorului sau, le-a multumit companiilor americane pentru tot suportul oferit in perioada in care guvernul americani a incercat sa convinga diverse tari sa-i interzica echipamentele de telecomunicatii pentru 5G. Mai mult decat atat, fondatorul Huawei sustine ca unele dintre companiile sale partenere au incercat sa convinga guvernul americani sa nu impuna vreo interdictie precum cea de acum, insa iata ca acest lucru s-a intamplat intr-un final.

In such a critical moment, I’m grateful to US companies, as they’ve contributed a lot to Huawei’s development and showed their conscientiousness on the matte. As far as I know, US companies have been making efforts to persuade the US government to let them cooperate with Huawei … We always need US-developed chipsets, and we can’t exclude American products with a narrow mind.

Situatia in care se afla acum compania Huawei l-a cam fortat si pe fondatorul sau sa fie mult mai vizibil in interactiunile cu presa, iar asta desi pana acum el a fost destul de atent sa nu ajunga in atentia camerelor. Avand in vedere ca situatia a devenit foarte serioasa, iar Huawei va avea foarte multe de pierdut in acest razboi cu SUA, e foarte posibil sa mai vedem declaratii de acest gen, chiar daca ele nu reprezinta prea bine adevarul.

Huawei este intr-o situatie foarte complicata acum, iar impactul va fi unul foarte mare, insa nu imediat, ci in cateva luni, cand nu va mai avea componente de la americani, si nu va mai putea cumpara software-ul dorit.