Telefoane. ALERTA pentru Romani! Anuntul Autoritatilor!

Telefoane. O alerta foarte importanta a fost emisa de catre autoritatile din Romania pentru utilizatorii de smartphone-uri, iata ce trebuie sa stii chiar in acest moment.

telefoane alerta romania

Telefoane. O alerta foarte importanta a fost facuta pentru romanii care folosesc dispozitive mobile in momentul de fata, si trebuie sa fiti extrem de atenti la acest mesaj transmis in cursul acestei dupa-amiezi. Vorbim despre un nou anunt venit de la CERT-RO, institutia romaneasca de la care primim avertizari privind securitatea cibernetica, ea facand un anunt cu privire la un atac ce vizeaza utilizatorii de telefoane Huawei din Romania in momentul de fata.

Telefoane. Mai exact, utilizatorii de telefoane mobile de la Huawei sunt vizati de un nou atac de tip phishing prin care se incearca furtul datelor lor personale, iar metoda in sine este departe de a fi noua. Dupa cum puteti vedea din mesajul de mai jos, vorbim despre un atac ce are la baza o falsa campanie promotionala pentru utilizatorii de telefoane Huawei, acestora cerandu-li-se date personale pentru a intra in posesia unor premii imaginare.

Telefoane. ALERTA pentru Romani! Anuntul Autoritatilor!

telefoane alerta romania scam

Telefoane. Retelele de socializare sunt unul dintre mediile principale prin care link-urile catre aceste website-uri malitioase sunt partajate, si desigur ca exista foarte multi romani creduli care cad in plasa hackerilor. In cadrul acestui atac, utilizatorilor de telefoane ale Huawei li se cere sa raspunda la o serie de intrebari pentru a intra in posesia unor premii, iar la final li se cer si date personale pentru livrarea acestora, insa desigur ca nu va ajunge nimic.

Telefoane. Atacuri similare a fost facute in ultimele saptamani de catre hackeri care s-au folosit de brand-urile unor companii, sau chiar institutii guvernamentale, din Romania, scopul fiind tot de a colecta datele personale ale oamenilor. Singurul mod prin care va puteti proteja impotriva unor atacuri de acest gen pe telefoane este sa evitati sa participati la chestionare/studii venite de la persoane necunoscute, si sa nu va oferiti datele personale unor asemenea persoane/website-uri.