Telefoane Huawei SCOASE de la VANZARE din cauza SUA

Primele telefoane de la Huawei au fost scoase din planurile de vanzare dupa impunerea sanctiunilor SUA impotriva companiei chinezesti saptamana aceasta.

huawei telefoane vanzare

Huawei primeste lovituri din toate directiile din cauza sanctiunilor impuse de catre SUA, iar dupa ce ARM a decis sa taie legaturile comerciale cu ea, iata ca si primele telefoane sunt scoase din planurile de vanzare ale unor operatori. EE si Vodafone din Marea Britanie au anuntat ca suspenda lansarea telefoanelor Huawei Mate 20 X 5G impreuna cu retelele 5G din tara, motivandu-si decizia in baza sanctiunilor impuse de catre SUA saptamana aceasta.

Huawei Mate 20 X 5G trebuia sa fie unul dintre telefoanele pe care clientii EE si Vodafone urmau sa le poata cumpara pentru a folosi retelele 5G din Marea Britanie, dar alte modele vor fi oferite in schimb pentru consumatori. EE si Vodafone au spus ca telefoanele nu au fost deocamdata certificate pentru vanzare in SUA, dar si ca pana cand nu au informatii care sa le ofere incredere in produsele Huawei, au decis sa amane lansarea dispozitivelor.

Telefoane Huawei SCOASE de la VANZARE din cauza SUA

EE le-a spus clientilor ca va pune in vanzare produsele celor de la Huawei abia in momentul in care se va asigura ca acestea vor putea fi folosite pentru perioade lungi de timp, ceea ce acum e imposibil din cauza suspendarii licentei Android. Desi multi au crezut ca problemele din SUA ale Huawei nu vor afecta prea ult compania, iata ca in Europa incep deja sa apara ramificatii, iar aceasta este doar o mica parte din ceea ce se va intampla in final.

Huawei nu le mai poate oferi clientilor sai siguranta ca vor beneficia de actualizari pentru Android dincolo de momentul in care le cumpara, iar asta pentru ca acum Google e obligata sa nu le permita sa faca asta, separat de actualizari de securitate. Operatorii de telefonie mobila si magazinele din diverse tari de pe glob vor incepe sa discute cu Huawei despre aceasta problema, si probabil ca multe vor decide deasemenea sa suspende vanzarea unor produse.

Huawei inca nu a resimtit complet lovitura uriasa data de catre SUA, sau poate ca deodeocamdata noi nu vedem impactul pentru ca nu toate companiile sale partenere si-au dezvaluit in mod public intentiile vis-a-vis de chinezi.

7 COMENTARII

  1. Inca odata – nu exista nici o “suspendare a licentei Android ” . Doar suspendarea unor servicii/update-uri ale Google .
    Android are de la Andy Rubin o licenta open source/free , iar Google nu poate suspenda Android. Poate suspenda update-uri , serviciile si aplicatiile sale si suportul sau pt producator.

  2. Asa e, Huawei pot folosi varianta open source, dar ea nu se compara cu Android ul standard …. Aplicațiile Google și serviciile nu sunt open source