Telekom. ANUNTUL Guvernului Romaniei despre PLECARE

Telekom. Guvernul Romaniei, prin Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale a oferit prima declaratie privind plecarea grupului de telecomunicatii.

Telekom guvern

Telekom. Ieri au aparut informatii conform carora grupul de telecomunicatii ar dori sa plece din Romania din cauza OUG 114/2018, aceasta dand peste cap planurile de invstitii ale companiei, conform declaratiilor facute de catre reprezentantii sai. Telekom este detinuta in co-proprietate de catre Deutsche Telekom, statul roman, si nu numai, iar ca unul dintre actionarii companiei, guvernul a facut si o prima declaratie oficiala prin Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Alexandru Petrescu.

Telekom. Puteti vedea mai jos declaratia facuta de catre Alexandru Petrescu, si desigur ca ea este gala cu zero, pentru ca nu spune absolut nimic in legatura cu situatia actuala, sau ce se va intampla daca Deutsche Telekom ar decide sa plece. Guvernul Romaniei detine prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale 45.99% din Telekom Romania Communications, fosta Romtelecom, si este un actionar minoritar, deci nu va avea mai nimic de spus in aceasta situatie.

Telekom. ANUNTUL Guvernului Romaniei despre PLECARE

Telekom. Practic, daca Deutsche Telekom va decide sa plece din Romania, va putea vinde cam oricui actiunile, fara ca Guvernul Romaniei sa poata interveni prea serios, cel putin in cazul diviziei de telefonie mobila. In cazul fosti Romtelecom e posibil sa poata controla intr-o anumita masura ceea ce se intampla cu actiunile din aceasta divizie a Telekom, asa ca va fi interesant de vazut ce se va intampla intr-un final.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în calitatea sa de instituţie publică responsabilă de administrarea drepturilor Statului Român – ca acţionar proprietar al 45,99% din acţiunile Telekom România Communications SA, acţionează cu maximă responsabilitate privind respectarea tuturor drepturilor Statului Român ce decurg din calitatea sa de acţionar minoritar semnificativ. Totodată, ministerul pe care îl coordonez urmăreşte prioritar protejarea interesului cetăţenilor români de a avea servicii cât mai bune la preţuri cât mai avantajoase dar şi asigurarea cadrului legislativ optim pentru continuarea investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii digitale a României.

Telekom. Nu toata lumea crede ca grupul german vrea sa plece de pe piata din Romania, insa zvonurile nu apar fara sa fie macar o farama de adevar in spatele lor, sau fara a se incerca aflarea pozitiei anumitor persoane, institutii, in acest caz. E posibil ca Telekom sa “testeze apele” acum inainte sa se gandeasca foarte serios la plecarea din Romania, asta daca nu cumva deciziile au fost luate, si instrainarea actiunilor a fost deja promisa vreunei alte companii din Romania, ori alta tara.

Telekom. Chiar daca plecarea din Romania nu se va intampla in 2019, n-ar fi exclus ca in 2020, sau poate chiar mai tarziu, sa aiba loc, grupul de telecomunicatii avand probleme serioase cu retentia clientilor in ultimii ani.

6 COMENTARII

  1. Păcat ! Concurenta este buna pentru clienți ! Dacă or sa fie Achiziționați de celelalte companii o sa avem de pierdut.