Telekom. ar putea PLECA din Romania, Orange, Digi IMPART Clientii

Telekom. Compania se gandeste sa plece din Romania, iar Orange si Digi | RCS & RDS ar urma sa imparta clientii din tara, iata cum a fost gandita mutarea.

Telekom pleaca

Telekom. Informatii surprinzatoare apar astazi privind plecarea operatorului de telefonie mobila din Romania, in interiorul Deutsche Telekom existand discurii privind retragerea de pe piata noastra in cursul anului 2019. Problema este reprezentata de OUG 114/2018, cea care a dat peste cap foarte multe planuri ale companiilor din Romania, iar in cazul Telekom a existat deja o razvratire prin amenintarea boicotarii licitatiei 5G, insa se pare ca lucrurile ar putea merge pana la plecarea din Romania.

Telekom. Informatiile sunt deocamdata neoficiale, iar conform lor, cei de la Orange ar urma sa preia clientii pe partea de telefonie mobila, si probabil fixa, in timp ce RCS & RDS ar prelua clientii pe partea de televiziune, si poate internet. Desigur ca o asemenea schimbare ar trebui si aprobata de autoritatile din Romania, iar asta pentru ca Telekom are multi clienti, iar Orange si RCS & RDS ar risca sa intre intr-un monopol pe piata de telefonie mobila, sau TV si internet.

Telekom. ar putea PLECA din Romania, Orange, Digi IMPART Clientii

Telekom. Informatiile ar fi venit dupa ce Liga Profesionista de Fotbal a vandut drepturile TV pentru Liga 1 catre o noua companie, care isi bazeaza resursele pe crearea unui nou post TV care combina Telekom Sport si DigiSport. Aceasta combinare s-ar face in urma plecarii Telekom din Romania si a cedarii abonatilor TV catre RCS & RDS, iar asa s-a aflat ca Orange ar urma sa preia divizia de telefonie mobila a operatorului detinut de Deutsche Telekom.

Telekom se retrage cu totul din România și „averea” reprezentată de abonați și de drepturile TV va fi împărțită între RCS-RDS și Orange. Francezii preiau partea de telefonie mobilă, RDS se alege cu bucata din Telekom care ține de televiziune. Televiziunea unică rămasă va fi construită pe „scheletul” DigiSport, combinat cu câțiva oameni de la Telekom Sport. Nu vor face parte din plan toți angajații de acum ai celor două posturi.

Telekom. Avand in vedere ca Orange si grupul detinut de catre germani au avut pana recent o colaborare reciproca pentru accesarea infrastructurii de telefonie si internet, acum ramanand doar ultima parte, era normal sa se faca legatura aceasta. Desigur ca plecarea Telekom din Romania nu va fi simpla, si daca decizia aceasta va fi luata, atunci va fi o palma foarte mare data peste fata Guvernului Romaniei pentru OUG 114/2018.

Telekom. Din pacate, plecarea din Romania a operatorului va lasa piata fara un jucator foarte important, si cu o concurenta mai mica, iar Orange va prelua o retea mult mai proasta, cu multi abonati care au servicii mult mai ieftine.