RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, LOVITURA Noua de la Guvern

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom au anuntata o noua lovitura puternica din partea Guvernului Romaniei, iata ce este pregatit pentru companii, dar si clienti.

RCS & RDS lovitura

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom credeau cel mai probabil ca au scapat de loviturile pregatite de catre Guvernul Romaniei, insa realitatea este una complet diferita pentru companiile de telecomunicatii. Mai exact, o veche idee care vizeaza RCS & RDS, celelalte companii de telecomunicatii, si nu numai, este prezentata ca fiind sigura de transformare in lege, Liviu Dragnea facand anuntul, dar dupa ce Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat-o acum cateva luni de zile.

RCS & RDS. Atunci ministrul Finantelor a afirmat ca vrea sa oblige firmele din Romania sa afiseze preturile serviciilor doar in LEI pentru clientii din tara, ideea fiind abandonata la foarte scurt timp dupa ce a fost prezentata oficial. Ei bine, acum aceasta idee este readusa in discutie de catre Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor, si al PSD, el afirmand ca totul va deveni lege, astfel ca RCS & RDS, alte companii din telecomunicatii, si nu numai, vor fi obligte sa o respecte.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, LOVITURA Noua de la Guvern

RCS & RDS. Acum companiile de telecomunicatii, cele din domeniul imobiliarelor, cele din domeniul auto, si putine altele mai afiseaza preturile in euro pentru servicii, restul fiind afisate in LEI pentru clientii din Romania. Daca totul va deveni realitate, atunci pentru RCS & RDS, si celelalte companii din telecom, situatia devine iar complicata, deoarece ele castigau de pe urma cursului de schimb valutar, dar ar putea fi obligate sa faca noi majorari de preturi pentru servicii.

O să introducem o prevedere ca în România să se discute doar despre prețuri în lei. Nu mai vreau să auzim, inclusiv la contracte, prețul în euro, contravaloarea în lei este atât. Ca să întărim moneda națională, asta vom face în perioada următoare, pentru că toată treaba cu prețurile în euro este o păcăleală.

RCS & RDS. Liviu Dragnea spune ca afisarea preturilor pentru servicii in euro in loc de LEI este o pacaleala, si are dreptate, pentru ca noi ajungem sa platim lunar mai multi bani pentru servicii, in functi de cat de mult creste euro. Companiile platesc salarii si servicii in LEI, incaseaza in LEI, dar la valoarea euro, iar asa clientii pierd, deci obligarea RCS & RDS, a celorlalte companii telecom, si nu numai, sa afiseze preturile exclusiv in LEI, va fi o idee foarte buna.

RCS & RDS. Avand in vedere ca ideea initiala a aparut undeva prin ianuarie, iar in mai auzim a doua oara despre ea, nu m-as grabi sa cred ca pana in 2020 va ajunge sa fie transformata in lege.