Huawei. DRAMA Companiei, cu CAT vor SCADEA Vanzarile

Huawei. Drama companiei se va intinde cel putin pe intregul parcurs al anului 2019, iata cat de mult vor scadea vanzarile in cursul anului 2019 pentru ea.

Huawei drama

Huawei. Sanctiunile impuse de catre SUA impotriva companiei vor avea un efect devastator asupra vanzarilor, iar asta nu doar in 2019, ci si in 2020, pentru ca problemele se vor accentua in urmatorul an. In 2019 este de asteptat ca vanzarile de telefoane ale companiei Huawei sa scada cu 4% – 24%, o scadere uriasa, care ar putea fi totusi subestimata, daca este sa luam in calcul primele semnale privind evolutia interesului pentru produsele create de catre coreeni.

Huawei. O scadere cu un sfer a vanzarilor de smartphone-uri ar insemna o reducere cu 50 de milioane de unitati a numarului de telefoane mobile comercializate de catre companie, cel putin in comparatie cu anul 2018. Desi se estima ca in 2019 Huawei urma sa depaseasca Apple in vanzarile smartphone, se pare ca in realitate acestea vor scadea cu pana la 24%, sau poate chiar mai mult, iar asta va lasa compania chinezeasca fara cateva miliarde bune de dolari in incasari.

Huawei. DRAMA Companiei, cu CAT vor SCADEA Vanzarile

Huawei. Practic, in afara Chinei compania nu mai poate lansa telefoane mobile cu componente si software de la producatori americani, iar asta pentru ca acolo poate face ce vrea, fara restrictii. Exclusa de pe piata din SUA, Huawei este aproape de a fi marginalizata pe piata europeana, iar fara acces la tehnologiile americanilor, poate doar sa mai fure ce poate de la ei, insa asta nu o va ajuta pe termen scurt, ci poate doar pe termen mediu, si eventual lung.

Smartphone shipments at Huawei, the world’s second-largest smartphone maker by volume, could tumble between 4% and 24% in 2019 if the ban stays put, according to Fubon Research and Strategy Analytics. Several experts said they expect Huawei’s shipments to slide over the next six months but declined to give a hard estimate due to uncertainties surrounding the ban.

Huawei. Daca ii va fi in continuare restrictionat accesul la tehnologiile companiilor din SUA, analistii estimeaza ca in 2020 compania va pierde inca 23% din vanzarile de smartphone-uri, dar probabil ca pierderea va fi si mai mare. China nu poate suplini disparitia vanzarilor din SUA, Europa, si alte zone de pe glob, pentru ca e pur si simplu prea mica pentru a suplini pierderile pe care Huawei le va inregistra in alte piete.

Huawei. Din pacate disparitia companiei chinezesti va reduce foarte mult si concurenta de pe piata smartphone, iar asta nu e bine nici pentru consumatori, deoarece ar putea duce la o incetinire a inovatiei.

6 COMENTARII

  1. Huawei a depasit Apple in 2018 , probabil si 2017 . In 2019 si 2020 , va depasi Apple din nou cu toate ca vanzarile pot scadea cu 25%.
    19% cota de vanzari a Huawei, fata de Apple nici 11% , e diferenta mare .
    Ma aventurez sa presupun ca Oppo , Vivo si Xiaomi vor depasi de asemena Apple in 2019 si 2020.

  2. Cu 12% market share, Apple a luat 62% din profitul global pe piata de smartphone in 2018… cum exact au fost depasiti Apple?