Huawei. Noua LOVITURA, CE se Intampla cu Telefoanele

Huawei. Compania chinezeasca are parte de o noua lovitura serioasa astazi, iata ce se va intampla cu telefoanele pe care vrea sa le vanda in intreaga lume.

Huawei wifi

Huawei. Compania chinezeasca merge din problema in problema, iar inainte de weekend a primit o noua lovitura care va avea un impact serios pe termen lung pentru telefoanele pe care le va lansa compania chinezeasca. Mai exact, Wi-Fi Alliance a decis sa anuleze calitatea de membru pe care compania Huawei o avea, iar decizia a fost influentata tot de catre sanctiunile impuse de catre SUA impotriva celor din China saptamana trecuta.

Huawei. Eliminarea companiei chinezesti dintre membrii Wi-Fi Alliance nu afecteaza in vreun fel capacitatea ei de a lansa produse care au conectivitate Wi-Fi, acest lucru fiind facut de partenerii americani care-i vindeau chip-urile respective. In ciuda acestui lucru, cei de la Huawei nu vor mai putea influenta felul in care evolueaza aceasta tehnologie in viitor, si ar putea deveni mai putin competitivi fara acces la inovatiile care sunt aduse in ceea ce priveste comunicatiile Wi-Fi in anii urmatori.

Huawei. Noua LOVITURA, CE se Intampla cu Telefoanele

Huawei. Ca membra a Wi-Fi Alliance, compania avea acces la discutiile despre schimbarile importante care se fac pentru tehnologie, si putea influenta certificarea de tehnologii noi care sa fie oferite pentru dispozitivele electronice. Fara calitate de membru, cei de la Huawei nu vor mai putea participa la discutii, si nu-si vor mai putea aduce contributia la dezvoltarea de tehnologii noi care vor fi lansate pentru dispozitivele electronice care au asemenea conectivitate.

Wi-Fi Alliance is fully complying with the recent U.S. Department of Commerce order without revoking Huawei Technologies membership. Wi-Fi Alliance has temporarily restricted Huawei Technologies participation in Wi-Fi Alliance activities covered by the order.

Huawei. Retragerea calitatii de membru in Wi-Fi Alliance, care e bazata in SUA, vine la doar cateva zile dupa ce SD Association a facut acelasi lucru, doar ca acolo marginalizarea companiei a adus si restrictia de a implementa carduri SD in telefoane. Saptamana a fost una foarte proasta pentru compania Huawei, chinezii ramanand fara mai toti partenerii de la care cumparau componente sau software pentru produsele pe care le vand la nivel global.

Huawei. Lucrurile vor continua in exact acealsi ritm in saptamanile urmatoare, iar asta pentru ca sanctiunile impuse de catre SUA impotriva companiei chinezesti obliga companiile americani sa nu mai lucreze cu ea, sau sa ii vanda produsele.