Android. OFICIAL, Numele INLOCUITORULUI Huawei INREGISTRAT

Android. Huawei a inregistrat in mod oficial denumirea sistemului de operare care il va inlocui pe cel al Google, iata cum se va numi software-ul din telefoane.

Android Hongmeng

Android. Sistemul de operare al companiei Google nu mai poate fi instalat pe telefoanele Huawei dupa ce licenta a fost anulata de catre americani in urma sanctiunilor impuse de catre Donald Trump, saptamana trecuta. De mai bine de un an de zile cei de la Huawei lucreaza la un inlocuitor pentru sistemul de operare Android, dar si pentru Windows 10, iar denumirea oficiala a acestui software a fost inregistrata oficial, si este Hongmeng.

Android. Am auzit despre existenta acestei denumiri inca de saptamana trecuta, cand au aparut si primele informatii despre pregatirile facute de catre Huawei pentru momentul in care va fi obligata sa rupa colaborarea cu cei de la Google. Ei bine, iata ca inlocuitorul Android este in mod oficial numit Hongmeng, denumriea fiind inregistrata ca marca de catre compania chinezeasca in China, deci intentioneaza sa o foloseasca cel putin acolo pentru produsele pe care le va lansa.

Android. OFICIAL, Numele INLOCUITORULUI Huawei INREGISTRAT

Android. Chiar daca in China cei de la Huawei vor dori sa foloseasca denumirea Hongmeng pentru acest sistem de operare, este foarte posibil ca in Europa, sau alte regiuni, sa existe o alta denumire. Trebuie sa recunoastem faptul ca denumirea in sine nu e simpla, usor de rostit, asa ca pentru inlocuitorul Android ar putea fi folosita, in final, o alta denumire, ceva mai usor de rostit, sau tinut minte, sau cel putin asa ar trebui sa stea lucrurile intr-un final.

Chinese telecom giant Huawei has registered a trademark for its homegrown operating system (OS) “Hongmeng,”. The detailed information, which can be found on the website of the Trademark Office of China’s National Intellectual Property Administration, shows that the application was submitted on August 24, 2018, and the valid term of the trademark is from May 14, 2019 to May 13, 2029.

Android. Denumirea a fost depusa spre inregistrare in vara anului 2018 de catre Huawei, deci stiau managerii companiei ce urmeaza sa se intample, sistmeul de operare fiind aparent diferit de cel al Google, dar compatibil cu aplicatiile pentru el. Mai mult decat atat, inlocuitorul Android de la Huawei ar trebui sa poata rula inclusiv aplicatii web, si ar trebui sa fie chiar mai rapid decat cel al companiei Google, insa ramane devauzt cum va arata in versiunea finala.

Android. Acestea fiind spuse, iata ca Huawei si-a pregatit de foarte mult timp sistemul de operare cu care vrea sa il inlocuiasca pe cel al Google, deci ramane doar sa fie dezvaluit in mod oficial.