RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, VESTE INCREDIBILA de la Parlament

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone au parte de o veste incredibila din partea Parlamentului Romaniei, iata ce decizie cruciala a fost luata astazi in tara.

RCS & RDS deputati

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone sunt in centrul unei vesti incredibile venite astazi direct din Parlamentul Romaniei, acolo unde s-a inamplat ceva ce parea absolut imposibil cu doar cateva luni in urma. Mai exact, legea pentru adoptarea OUG 114/2018, a fost respinsa de catre comisia IT din Camera Deputatilor, ceea ce reprezinta o victorie importanta pentru RCS & RDS, restul companiilor telecom, si nu numai, dupa luni de lupta pentru anularea efectelor sale.

RCS & RDS. Comisia IT din Camera Deputatilor va da un aviz negativ pentru legea privind transformarea OUG 114/2018 in lege, iar cum aceasta camera e cea decizionala, vestile ar putea fi destul de bune, in final. E nevoie de un vot in Camera Deputatilor pentru ca o decizie finala sa fie luata, dar exista sanse foarte mari ca RCS & RDS, si celelalte companii telecom, sa poata rasufla usurate, pentru ca se pare ca totul se indreapta spre o respingere a OUG 114/2018.

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, VESTE INCREDIBILA de la Parlament

RCS & RDS. Fara a aprobata si de catre Parlament, OUG 114/2018 nu isi va putea produce efectele pe viitor, deoarece orice ordonanta de urgenta trebuie aprobata si de Parlament inainte de a deveni lege si a isi produce efectele permanent. Avand in vedere victoria de la europarlamentare pentru USR si PNL, cei de la PSD probabil ca nu vor mai insista cu OUG 114/2018, iar RCS & RDS, si celelalte grupuri telecom, vor putea sa priveasca viitorul cu mai multa incredere.

Azi in Comisia IT a Camerei Deputatilor am obținut o victorie care credem că se va consfinți și în Plenul Camerei cu privire la OUG 114. Am reușit să convingem Minoritățile plus UDMR-ul să voteze alături de noi respingerea OUG 114, iar reprezentantul PSD s-a abținut, ceea ce a fost un semn bun. În momentul de față, OUG 114, în opinia noastră va dispărea de pe firmamentul politicii românești și tot răul făcut de ea va fi reparat cu ajutorul PNL și al celor din Opoziție.

RCS & RDS. Toate companiile care pana acum au luptat pentru a scapa de prevederile acestei ordonante de urgenta au sansa de a isi creiona o strategie 5G logica, in baza unor preturi normale pentru licentele pentru frecvente. Mai mult decat atat, nici acea taxa pe cifra de afaceri nu va mai fi impusa pentru RCS & RDS, si restul mediului telecom, deci teoretic toate acele majorari de preturi nu-si mai au rostul in acest context.

RCS & RDS. Avand in vedere ca OUG 114/2018 urmeaza sa dispara, va fi interesant de vazut cum vor fi tratati clientii care au fost obligati sa accepte cresteri de preturi pentru servicii care nu vor mai fi taxate suplimentar.