Intel Dezvolta Laptop-urile care te pot SIMTI

Intel a dezvoltat laptop-urile care ii pot simti pe utilizatorii care le folosesc, si se apropie de ele, iata cum functioneaza acestea pentru clienti.

Intel laptop simte

Intel, cel mai mare producator de procesoare din intreaga lume, a fost prezent zilele trcute la Computex 2019 pentru a przenta o serie de produse interesante pentru cei care sunt interesati de asemenea tipuri de dispozitive. Ei bine, in cadrul acestei conventii internationale, cei de la Intel au prezentat, cu ajutorul unor parteneri locali, primele laptop-uri care sunt capabile sa “simta” cand utilizatorii sunt in apropierea lor.

Intel i-a ajutat pe cei de la Dell si Asus sa produca, prin proiectul Atena, noi laptop-uri care folosesc senzorul de proximitate pentru a putea detecta momentul in care un utilizator se apropie de dispozitiv. Senzorul de proximitate poate fi controlat prin intermediul unui meniu de setari disponibil in Windows 10, iar cei de la Intel se folosesc de datele furnizate de catre el pentru a inchide laptop-urile, sau a le deschide, cand ne apropiem de ele.

Intel Dezvolta Laptop-urile care te pot SIMTI

Daca utilizatorul se indeparteaza de un asemenea laptop pentru mai mult de 3 secunde, in functie de distanta setata, acesta se inchide automat, iar cand se apropie la distanta setata, laptop-ul se deschide automat. Laptop-urile beneficiaza de un sistem numit Instant Resume, Intel gandindu-l pentru a porni laptop-ul in mai putin de 3 secunde, ceva ce exista intr-o oarecare versiune similara pentru Windows 10 de ceva vreme.

Intel a ajutat dezvoltatorii de laptop-uri sa implementeze aceste functii pentru a le permite sa creasca substantial autonomia bateriei, ea ajungand pana la 9 ore pentru utilizare obisnuita, sau 16 ore doar pentru redare video. Desigur ca aceste cifre oferite de catre Intel, si ceilalti producatori, sunt doar atat, insa poate ca de aceasta data clientii vor avea intr-adevar parte si de experienta pe care o promit producatorii pentru laptop-uri.

Preturile acestor laptop-uri controlate de catre componentele Intel vor incepe de la aproximativ 800 de dolari, insa pot ajunge si la valori mult mai mari, in functie de configuratiile oferite.