Google ATACA AMENDA URIASA Primita in UE

Google a decis sa atace amenda cea mai recenta primita de la Uniunea Europeana, iata cat de mare este suma care i se imputa de autoritati.

google apel amenda

Google a decis sa atace una dintre amenzile uriase pe care le-a primit in Uniunea Europeana anul trecut din cauza unor presupuse practic neconcurentiale, si va incerca sa o reduca, sau sa scape de tot de ea. 1.49 miliarde de euro este valoarea amenzii aplicate de catre Uniunea Europeana impotriva Google din cauza modului in care si-a desfasurat afacerile cu platforma Adsense in Europa, suma fiind una foarte mare, indiferent de companie.

Google a spus inca din momentul primirii amenzii ca a fost aplicata pe nedrept, iar acum vedem ca ia atitudine si din punct de vedere legal, cu aceasta atacare a hotararii la Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Google a fost amendata pentru presupuse practici neconcurentiale intre anii 2006 – 2016, mai exact prin impunerea de contracte restrictive pentru cei care ii foloseau platforma pentru a afisa reclame pe website-urile proprii.

Google ATACA AMENDA URIASA Primita in UE

Google este acuzata de faptul ca ar fi obligat website-urile sa-i afiseze reclamele in pozitii proeminente, si a restrictionat diverse moduri de a afisa reclamele, iar unele trusturi media cel mai probabil s-au plans de acest lucru. Uniunea Europeana i-a impus deasemenea companiei Google obligatia de a modifica toate clauzele abuzive din contractele sale, ceea ce mai mult ca sigur s-a intamplat pana in prezent, fara sa le mai repuna in vigoare in viitor.

Like clockwork, Google has filed a legal appeal against the €1.49 billion ($1.7BN) antitrust penalty the European Commission slapped on its search ad brokering business three months ago.

Google a primit aceasta amenda acum trei luni de zile, si a decis abia acum sa formuleze un apel impotriva ei, in aceasta perioada avocatii cautand mai mult ca sigur cele mai bune cai de atac. Amenda impusa impotriva companiei vine dupa alte doua, de valori mult mai mari, aplicate di cauza sistemului de operare Android, dar si a motorului sau de cautare, ambele fiind deja atacate la Curtea de Justitie a Uniunii Europene inca de acum cateva luni bune.

Google ataca amenzile, dar nu se stie daca va reusi sa castige ceva de pe urma acestor actiuni, insa avand in vedere sumele foarte mari care i se imputa, nu prea are de ales decat sa lupte cu autoritatile europene.