Google. Noi PROBLEME foarte MARI pentru Companie

Google. Compania americana are noi probleme foarte mari in anul 2019, iata de ce este acuzata, si de ce vor autoritatile sa o ancheteze in urmatoarele luni.

Google ancheta

Google. Dupa un an 2018 in care a inregistrat cresteri sanatoase pentru profit si incasari, compania americana are parte de un inceput mai prost pentru anul 2019, ceea ce vine ca o loviura serioasa pentru ea. Mai exact, Ministerul Justitiei din SUA se pregateste sa anunte o ancheta impotriva celor de la Google pentru a vedea daca au incalcat legislatia concurentei in tara, iar daca vor gasi dovezi care sa sustina asta, ar putea aplica amenzi.

Google. Motorul de cautare al companiei americane este in centrul atentiei autoritatilor in aceasta ancheta, insa ele s-ar putea concentra si pe alte servicii pe care ea le ofera in momentul de fata. Ministerul Justitiei din SUA a analizat in ultimele saptamani oportunitatea de a deschide aceasta ancheta impotriva celor de la Google, iar din moment ce multiple ziare americane confirma intentiile, e clar ca ea ar urma sa fie initiata in 2019.

Google. Noi PROBLEME foarte MARI pentru Companie

Google. Comisia Federala pentru Comert, FTC, este cea cea care in mod normal se ocupa de anchetele de acest gen, insa Ministerul Justitiei se va ocupa de aceasta data de anchetarea companiei americane. Google nu este prima companie pe care autoritatile americane o ancheteaza, in 2011 cei de la Apple intrat in atentia FTC din cauza Safari, dar atunci o amenda de doar 22 de milioane de dolari a fost aplicata, valoarea fiind foarte mica pentru companie.

Google may soon face an antitrust investigation from the US Department of Justice pertaining to its search business and potentially other aspects of the company’s sprawling software and services empire. The DOJ is said to have spent the past few weeks preparing for the probe.

Google. In Europa cei din Mountain View au primit amenzi totale de 8.2 miliarde de euro in ultimii 2 ani, deci amenzile care ar putea fi aplicate in SUA ar urma sa reprezinte doar o mica fractie din ceea ce aplica europenii. Desigur ca e nevoie si ca autoritatile din SUA sa gaseasca Google vinovata de ceva pentru a putea aplica eventuale amenzi, iar un asemenea deznodamant este deocamdata foarte departe.

Google. Deocamdata compania americana nu a comentat aceasta situatie, mai ales ca autoritatile nu au anuntat ca vor initia vreo ancheta, deci ramane de vazut cand anume vor decide sa faca asta, in final.