Windows. ATENTIE! AVERTIZAREA Facuta de NSA

Windows. NSA face o avertizare extrem de serioasa pentru toti utilizatorii sistemului de operare, iata ce mesaj vine de la agentia americana.

Windows nsa

Windows. Cel mai folosit sistem de operare de pe planeta este in centrul unei avertizari foarte importante facuta de catre NSA, binecunoscuta agentie federala americana care se ocupa de securitatea SUA. Conform celor de la NSA, utilizatorii care folosesc sistemul de operare Windows in calculatoare ar trebui sa fief oarte atenti la o vulnerabilitate numita Bluekeep, aceasta permitandu-le hackerilor sa le exploateze PC-urile oricum doresc.

Windows. Vulnerabilitatea este cel putin la fel de periculoasa precum cea WannaCry, despre care multi dintre voi stiti deja, ea fiind folosita de catre hackeri pentru a fura milioane peste milioane de dolari din intreaga lume. In cazul Bluekeep vorbim despre o vulnerabilitate pentru sistemele de operare Windows ceva mai vechi, ea permitand accesarea de la distanta a datelor din calculatoare, blocarea acestora in totalitate, deci practic orice nu si-ar dori un utilizator sa se intample cu PC-ul sau.

Windows. ATENTIE! AVERTIZAREA Facuta de NSA

Windows. Desi cei de la Microsoft au lansat un patch care rezolva problemele pentru sistemele de operare afectate, inca exista multi care-l evita, asa ca NSA incearca sa ii convinga pe oameni sa il instaleze. Conform celor de la NSA, urmataorele versiuni ale Windows sunt afectate: Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, Windows Server 2008 R2, iar dupa cum puteti vedea, vorbim despre versiuni vechi ale platformei companiei americane.

he National Security Agency is urging Microsoft Windows administrators and users to ensure they are using a patched and updated system in the face of growing threats NSA urges everyone to invest the time and resources to know your network and run supported operating systems with the latest patches. This is critical not just for NSA’s protection of National Security Systems but for all networks.

Windows. Problema cea mai mare cu Bluekeep, conform celor de la NSA, este ca aceste calculatoare exploatate pot fi folosite pentru a ataca diverse retele informatice din intreaga lume cu atacuri de tip DDoS, foarte greu de blocat. Din pacate, utilizatorii sunt cei care trebuie sa se asigure de faptul ca ale lor calculatoare sunt protejate impotriva acestei vulnerabilitati, iar daca aveti un sistem de operare Windows, ar fi bine sa instalat patch-urile disponibile.

Windows. Numarul celor care inca mai folosesc aceste sisteme de operare este destul de mare, asa ca hackerii pot crea botnet-uri foarte puternice pentru a ataca diverse tinte de pe internet.