Android. Google CONFIRMA Telefoanele INFECTATE cu Malware din Fabrica

Android. Google a confirmat pentru lumea intreaga telefoanele care au fost infectate cu malware chiar din fabrica, iata dimensiunea problemei.

Android google malware triada

Android. Google a confirmat saptamana aceasta o problema uriasa cu telefoanele care ruleaza sistemul sau de operare, ea fiind descoperita cu foarte mult timp in urma, dar confirmata oficial abia acum. Mai exact, vorbim despre faptul ca Google a confirmat in sfarsit ca anumite modele de telefoane ale sale au fost infectate cu malware in timpul procesului de productie, software-ul avand denumirea Triada, el fiind descoperit initial in cursul anului 2016.

Android. Conform celor de la Google, nu mai putin de 42 de modele de telefoane produse in China, si vandute in principal in tara, au fost infectate cu acest malware chiar in timp ce erau fabricate pentru a fi puse in vanzare. O companie care are denumirea Yehuo, sau Blazefire, este cea de la care a pornit toata problema cu acest malware, conform companiei Google, utilizatorii de Android avand telefoanele infectate si monitorizare de catre hackeri chiar de la pornire.

Android – Telefoane infectate cu Malware din Fabrica, confirmate de Google

Android google malware triada infectare

Android. Problema cea mai mare sta in faptul ca totul a fost facut in timpul procesului de productie, deci persoanele care se asteptau sa cumpere un telefon, fara probleme, primeau defapt si Triada impreuna cu el. Cei de la Google sustin ca ar fi rezolvat problema printr-o serie de actualizari OTA pe care telefoanele le-au primit de la producatori, ele continand modificari menite sa blocheze acest malware, dar si raspandirea sa catre alte telefoane.

Triada infects device system images through a third-party during the production process. Sometimes OEMs want to include features that aren’t part of the Android Open Source Project, such as face unlock. The OEM might partner with a third-party that can develop the desired feature and send the whole system image to that vendor for development. Based on analysis, we believe that a vendor using the name Yehuo or Blazefire infected the returned system image with Triada.

Android. In ciuda acestui lucru, ramane totusi marea problema a faptului ca in China au fost produse telefoane care veneau cu malware in fabrica, si asta nici nu e prima oara cand se intampla asa ceva. Stim deja ca telefoane de la producatori cunoscuti vin cu reclame ascunse peste tot prin sistemul de operare, dar ceea ce a confirmat Google este o problema mult mai mare, care poate afecta foarte multe persoane, Android fiind complet vulnerabil.

Android. In contrast cu ceea ce vedem de la Apple, care verifica foarte atent iOS-ul din telefoanele iPhone livrate catre clienti, iata ca telefoanele din China ajung cu orice prin ele, iar Google nu poate preintampina asta.