Google Maps da o LOVITURA DURA Taximetristilor

Google Maps le da o lovitura dura taximetristilor cu o noua functie la care nu sperai, dar care te va ajuta extrem de mult dupa lansare.

Google Maps loveste in taximetristi

Google Maps se pregateste sa le dea o lovitura foarte dura taximetristilor, ceva ce nimeni nu astepta in contextul in care UBER le cam da cosmaruri in intreaga lume in momentul de fata, dar masura ii va afecta si pe ei. Google Maps a inceput sa testeze in India o functie care ii va ajuta pe oameni sa afle rapid daca ruta pe care sunt transportati de catre un taximetrist este gresita, si implicit mai lunga decat ar trebui sa fie in realitate.

Google Maps are implementata o functie speciala in aplicatie, care de indata ce este activata de catre utilizatori va afisa alerte in momentul in care ruta pe care circula utilizatorul e deviata cu mai mult de 500 de metri fata de cea normala. Aceasta functie pentru Google Maps este prezentata ca una menita sa-i tina pe oameni in siguranta atat cand sunt transportati cu un taxi, cu un UBER, sau chiar cu un mijloc de transport in comun.

Google Maps da o LOVITURA DURA Taximetristilor

Google Maps alerta ruta taxi
Google Maps va afisa alerte cand taximetristii te duc pe rute gresite.

Google Maps le va da totusi o lovitura foarte mare taximetristilor care isi plimba aiurea clientii doar pentru a scoate mai multi bani pe curse, ceea ce se intampla foarte des, si nu doar in Romania. Daca in UBER ai o ruta predefinita pentru cursa, si vezi imediat daca esti plimbat aiurea, intr-un taxi poate fi mai dificil, iar asa Google Maps ii ajuta pe oameni sa evite sa fie pacaliti de taximetristi, sau sa stie daca unul, sau un sofer UBER, ii duce in alta parte decat la destinatie.

Google Maps implementeaza aceasta functie pentru a ajuta cel mai mult oamenii care calatoresc in orase in care se afla pentru prima oara, sau pe care nu le cunosc prea bine, si pot fi pacaliti usor de taximetristi, sau gresesc linia unui autobuz. Ideea din spatele acestei functii a Google Maps este foarte buna, insa desigur ca trebuie facuta si o ruta predefinita in aplicatie inainte de a va urca in taxi, sau UBER, pentru a primi aceste alerte.

Google Maps testeaza deocamdata functia in India, o tara in care se testeaza extrem de multe functii noi pentru aplicatii de catre foarte multe companii, dar nu se stie cand anume ar urma sa fie lansata in mod public.