iOS 13 Permite Arhivarea si Dezarhivarea de Fisiere Zip

iOS 13 zip

iOS 13 are implementata in sfarsit de catre compania Apple o functie care le permite utilizatorilor sa arhiveze, sau sa dezarhiveze, fisiere in formatul zip. Functia este implementata in noua aplicatie Files disponibila pentru tabletele iPad, deci pe telefoanele iPhone nu vom beneficia de aceasta functionalitate foarte utila in multe situatii.

Functia este implementata in iOS 13 de catre compania Apple tot in ideea de a le oferi utilizatorilor functii care sunt disponibile pe calculatoare, nu si pe tablete. Desigur ca pentru tabletele cu sistem de operare Android aceasta functionalitate este oferita de ani si ani de zile, dar in iOS 13 ajunge abia in momentul de fata, din pacate.

Cei de la Apple permit trimiterea de fisiere zip prin email, si primirea, sau accesarea lor prin aceeasi metoda, deci prin iMessage, sau alte aplicatii n-ar trebui sa le putem trimite/primi. Chiar si asa, simplul suport disponibil pentru fisierele zip in iOS 13 este o schimbare foarte mare pe care ar trebui sa o apreciem, deoarece vine dupa multi ani de cereri.

Select files and zip them for easy sharing via email. Tap a zip file to expand it into a folder and access the files.

iOS 13 face un mare pas inainte cu aceasta implementare, asa ca ramane de vazut in ce masura viitorul ne va aduce si alte functii foarte cerute de catre utilizatori.