RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, AVERTIZARE pentru TOATA ROMANIA

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone au o avertizare extrem de importanta facuta pentru clientii care le folosesc serviciile, ce trebuie sa stii chiar acum!

RCS & RDS roaming accidental

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, au clientii vizati de un avertisment extrem de important care este facut de catre autoritatile din Romania, si desi nu e prima oara cand vine, e foarte recomandat sa-l ascultati. Mai exact, autoritatile de la ANCOM vin cu o noua avertizare pentru romanii care sunt clienti ai RCS & RDS, dar nu numai, in legatura cu roaming-ul accidental pe care-l pot face in momentele in care se afla in apropierea granitelor Romaniei.

RCS & RDS. Aceasta nu este prima avertizare pe care ANCOM o face pentru clientii din Romania care locuiesc in zonele de granita, sau se afla in trecere printr-o asemenea zona intr-un moment, sau altul. Avand in vedere felul in care functioneaza retelele de telefonie mobila, sau telefoanele, e posibil ca unii clienti RCS & RDS, sau ai altor operatori, sa se conecteze fara sa vrea la retelele de telefonie mobila din tara vecina, si sa genereze costuri de roaming nedorite, foarte mari.

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, AVERTIZARE pentru TOATA ROMANIA

RCS & RDS. Daca se face conectarea la o retea din Uniunea Europeana, atunci nu s-ar intampla mai nimic, iar asta pentru ca exista “roam like at home” si beneficiile sunt consumate din alocatia lunara din Romania. In cazul in care conectarea se face la reteaua de telefonie a altor tari, adica Serbia, Moldova, sau Ucraina, atunci clientii RCS & RDS, sau ai altor companii telecom, vor avea costuri suplimentare foarte mari pentru consumul generat.

Periodic monitorizăm localitățile și drumurile situate la granițele țării unde există risc de roaming involuntar și publicăm lista localităților. Obiectivul nostru este ca utilizatorii care călătoresc în zonele de graniță să fie avertizați asupra acestui risc și să cunoască metodele prin care pot evita conectarea la rețelele operatorilor statelor vecine și implicit costurile suplimentare. Trebuie menționat faptul că, în cazul în care au telefonul setat pentru conectarea automată la rețea, utilizatorii intrați în roaming involuntar vor rămâne captivi în rețeaua statului vecin cât timp terminalul recepționează semnal de la rețeaua operatorului respectiv, chiar dacă există semnal de la operatorul național la care este abonat. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm dezactivarea opțiunii de selectare automată a rețelei și selectarea manuală a rețelei, în zonele aflate în apropierea granițelor.

RCS & RDS. Fie ca este vorba despre trafic de internet, apeluri telefonice, sau SMS-uri, clientii pot genera costuri foarte mari in abonamente pentru traficul accidental de roaming, si demonstrarea greselii nu e usor de facut. Pentru a scapa de o factura mare, clientul trebuie sa demonstreze ca nu a fost intara respectiva, iar asa poate ca RCS & RDS, sau alt operator, ii va anula costurile de roaming, dar procedura e dificila si lunga.

RCS & RDS. Acestea fiind spuse, atunci cand va aflati intr-o zona de granita a Romaniei, aveti foarte mare grija, pentru ca e posibil sa generati costuri destul de mari de roaming fara sa doriti cu adevarat asta.