iOS 13 extinde si mai mult suportul NFC pe iPhone

iOS 13 nfc iphone

iOS 13 va fi lansat de catre compania Apple in toamna acestui an, si se pare ca urmeaza sa includa suport extins pentru functia NFC, introdusa incepand cu iPhone 6. Apple limiteaza functionalitatea NFC din iPhone din motive de securitate, insa incepand cu iOS 13 le va oferi dezvoltatorilor acces la mai multe API-uri pentru aplicatii.

Un exemplu foarte bun pentru utilitatea NFC din iOS 13 este implementarea suportului pentru citirea tag-urilor din cartile de identitate emise in Japonia. Cetatenii vor putea sa citeasca pe iPhone aceste carti de identitate, si le vor putea scana cand ajung la aparatele din institutiile administratiei pentru a indeplini mai usor ce au de facut.

iOS 13 nfc iphone carte identitate

iOS 13 nu va fi limitat doar la atat, deoarece pentru NFC va fi implementat suport pentru si mai multe tipuri tag-uri, deci telefoanele vor deveni mult mai utile. Din pacate, ceea ce nu va fi oferit este accesul pentru bancile care vor sa le permita clientilor sa faca plati mobile cu aplicatii proprii, dar poate ca va veni si asta candva.

One of the less heralded features in iOS 13 is its broader support for NFC functionality, which first came to the iPhone alongside Apple Pay in 2014 but hasn’t seen the same diversity of use cases as are commonplace on Android. iPhones running iOS 13 will be able to scan a wider variety of NFC tags, including those commonly found in official documentation, and one of the first examples will be Japan’s national identity cards.