Huawei. DIVIZIE OPRITA din cauza Sanctiunilor SUA

Huawei. O intreaga divizie a companiei chinezesti a fost oprita din cauza sanctiunilor impuse de catre SUA, lansarile produselor se amana deja.

Huawei inchide divizia de laptop

Huawei. O intreaga divizie a fost oprita de catre compania chinezeasca din cauza sanctiunilor impuse de catre SUA, iar asta dupa ce a fost obligata sa mana amane lansarea unui produs foarte important. Huawei a amanat chiar ieri lansarea Mate X, o clona a MacBook, pe care nu o mai poate pune in vanzare deoarece nu mai poate cumpara procesoare de la Intel, nu mai poate include Windows 10 de la Microsoft, si nu mai poate folosi multe alte componente.

Huawei. Richard Yu, unul dintre presedintii companiei, a anuntat ca lansarea acestui model de laptop a fost suspendata pentru o perioada nedeterminata de timp, cat sanctiunile din SUA inca raman in vigoare. Acesta este al doilea produs al grupului de companii Huawei care are lansarea suspendata, Honor 20 Pro avand parte de o problema similara luna trecuta, doar ca atunci licenta pentru Android bloca punerea sa in vanzare pentru clientii din intreaga lume.

Huawei. DIVIZIE OPRITA din cauza Sanctiunilor SUA

Huawei. Problema si mai mare este ca intreaga divizie care produce laptop-uri pentru compania chinezeasca ar fi fost oprita din cauza sanctiunilor impuse de catre SUA, ceea ce arata cam cat de serioase sunt lucrurile. Informatii venite din interiorul companiei Huawei sugereaza faptul ca reprezentantii acesteia le-ar fi cerut partenerilor sa sisteze livrarea de componente pentru laptop-uri, in timp ce proiectele pentru dezvoltarea de produse noi ar fi fost suspendate.

Chinese tech giant Huawei has scrapped the launch of new laptop as a result of being effectively barred from doing business with American suppliers. Huawei has recently asked its notebook supply chain partners to suspend deliveries, and has also halted all its new notebook projects, according to sources from the related upstream supply chain.

Huawei. Desi deocamdata chinezii n-au luat vreo decizie similara pentru divizia care produce telefoane, e posibil sa faca acest lucru in viitorul nu foarte indepartat, din moment ce au renuntat sa mai dezvolte laptop-uri. Ca sa fiu sincer, sunt surprins, la fel ca multe alte persoane, de aceasta decizie, pentru ca Huawei incearca sa copieze tehnologiile americanilor, iar renuntarea la lupta nu pare ceva ce sunt dispusi sa faca, asa ca ramane de vazut ce strategie au.

Huawei. In momentul de fata sunt anuntate multiple modele de telefoane pe care chinezii le-ar avea pregatite pentru lansare, dar din moment ce situatia e atat de serioasa cu laptop-urile, probabil vom mai vedea suspendari ale lansarilor.