iPhone. Tehnologia cu care Apple va SPARGE Piata

iPhone. Compania Apple se pregateste sa lanseze o noua tehnologie cu care vrea sa sparga piata smartphone-urilor, iata ce surpriza uriasa a gandit.

iphone 5nm

iPhone. Compania Apple pregateste pentru viitoarele modele de telefoane o noua tehnologie a carei singura menire este de a-i aduce suprematia pe piata smartphone, adica exact ceea ce urmaresc americanii de cativa ani. Mai exact pentru anul 2020 compania Apple vrea sa lanseze telefoane iPhone care sa foloseasca o noua tehnologie pentru procesor care pana acum nu a mai fost utilizata de vreun producator de smartphone-uri, premiera urmand a-i oferi un avantaj urias.

iPhone. Apple vrea sa foloseasca in telefoanele din 2020 un nou tip de procesor care va fi produs folosind un proces de fabricatie de 5nm, net superior celui de 7nm folosit pentru actualele chip-uri A12, cu procesor integrat. Nici in noul chip A13 pregatit pentru telefoanele de anul acesta nu urmeaza sa vedem de la compania Apple o evolutie majora pe partea tehnologica, ele urmand a fi tot de 7nm, dar produse cu procesul de fabricatie EUV.

iPhone. Tehnologia cu care Apple va SPARGE Piata

iPhone. Pentru procesoarele care urmeaza sa fie lansate impreuna cu telefoanele de anul viitor, compania Apple vrea sa foloseasca tot TSMC pentru productie, acesta fiind partenerul sau obisnuit in ultimii ani. Compania a inceput deja sa testeze productia de chip-uri cu acest proces de fabricatie, astfel ca telefoanele iPhone vor intra in productie cu acest procesor abia cand va fi suficient de bine pregatit totul pentru ca productia sa aiba loc fara probleme.

TSMC’s 5nm EUV process is progressing smoothly. They are already transferring related equipment to their Fab 18 plant and will start production in the first quarter of 2020. According to previous reports from foreign media, TSMC has started R&D of 5nm technology at the beginning of 2016. At that time, TSMC matured into a 16nm process, and 10nm and 7nm have not yet been mass-produced. Initially they planned to invest 25 billion in 5nm process.

iPhone. Procesoarele produse cu acest proces de fabricatie urmeaza sa aiba performante net superioare celor oferite in actualele modele, dar si eficienta energetica mult imbunatatita. Am vazut asta in fiecare an cand compania Apple a lansat noi modele de telefoane iPhone pentru fanii din lumea intreaga, iar in 2020 vrea sa mearga mai departe, pentru a-si asigura un nou avantaj major in fata producatorilor de telefoane Android.

iPhone. Desigur ca pana in momentul in care vor ajunge pe piata aceste telefoane mai avem foarte mult de asteptat, insa exista sanse foarte mari ca Apple sa pregateasca imbunatatiri suficient de mari incat sa acopere asteptarile fanilor.