Google. SCHIMBARE COLOSALA pentru Telefoanele Android Anuntata

Google. O schimbare foarte mare si foarte importanta a fost anuntata pentru telefoanele Android de catre companie, iata ce intentioneaza sa faca foarte curand.

4

google rcs android

Google. Compania americana a facut un anunt extrem de important pentru cei care folosesc telefoane cu sistem de operare Android, o schimbare uriasa, asteptata de mai toata lumea, fiind pregatita intr-un final de implementare. Mai exact, cei de la Google intentioneaza sa preia implementarea sistemului de mesagerie RCS in Android de la operatorii de telefonie mobila, iar Franta si Marea Britanie vor fi primele tari in care aceasta modificare se va intampla.

Google. Comunicarea RCS este ceva foarte similar cu ceea ce ofera iMessage, sau alte aplicatii de mesagerie, adica utilizatorii pot trimite mesaje text si pot primi confirmari de citire, dar pot trimite poze si video de rezolutie inalta prin internet. In contrast cu iMessage, comunicarea prin RCS pe Android va fi posibila inclusiv in grupuri de conversatii, cei de la Google avand planuri foarte mari pentru sistem, iar de acum le vor pune singuri in aplicare.

Google. SCHIMBARE COLOSALA pentru Telefoanele Android Anuntata

Google. Sistemul de mesagerie RCS pentru Android a fost gandit ca o alternativa pentru iMessage, insa operatorii de telefonie mobila nu s-au prea grabit sa il ofere pentru telefoanele utilizatorilor pana acum. Cei de la Google vor folosi serverele proprii pentru a oferi posibilitatea ca utilizatorii Android sa poata comunica prin RCS, iar pozele si clipurile video vor f stocate in ele, dar mesajele text nu ar trebui sa fie salvate in infrastructura sa cloud.

“But now Google is taking over: later this month, Android users in the UK and France will be able to opt in to RCS Chat services provided directly by Google instead of waiting for their carrier to support it.”

Google. De ani de zile compania americana incearca sa aduca pe Android o alternativa la iMessage-ul celor de la Apple, iar acum va putea sa ofere in sfarsit acest lucru, dar segmentat, in doar unele tari. Partea buna este ca acest sistem este integrat direct in aplicatia de mesaje, si le va permite tuturor utilizatorilor Android sa comunice la fel de usor cum o fac utilizatorii iPhone, fara a face conturi, sau altceva in vreo platforma, Google intelegand ca e nevoie de asa ceva.

Google. Cat va dura efectiv pana cand sistemul RCS va fi propagat de catre companie spre telefoanele Android ale utilizatorilor nu se stie, mai ales ca operatorii inca nu sunt chiar atat de cooperanti.