Google. ATENTIE! 1.5 MILIARDE de Oameni in PERICOL!

Google. Atentie foarte mare la o problema care pune in pericol 1.5 miliarde de utilizatori din lumea intreaga in momentul de fata, ce trebuie sa faci.

Google pericol

Google. 1.5 miliarde dintre persoanele care folosesc serviciile companiei americane sunt in pericol in momentul de fata din cauza unui atac directionat impotriva serviciilor Gmail si Google Calendar ale companiei americane. Inclusiv autoritatile romane de la CERT-RO au emis o avertizare pentru milioanele de utilizatori din Romania, deci vorbim despre o situatie foarte grava in momentul de fata, iar daca folosesti serviciile Google, trebuie sa stii despre ea.

Google. Hackerii folosesc o functie a Gmail si Google Calendar pentru acest atac, ei trimitandu-le notificari multor utilizatori din platforme, si cerandu-le sa acceseze un website prin care le pot fi furate datele daca sunt suficient de naivi. Atat Gmail, cat si Google Calendar au o functie care le trimite utilizatorilor o notificare cand este creat un eveniment pentru calendar, iar asa hackerii au reusit sa atraga unii utilizatori naivi, carora au reusit sa le si obtina datele personale.

Google. ATENTIE! 1.5 MILIARDE de Oameni in PERICOL!

Google. Intrarile din calendar sunt facute intr-un asemenea fel incat sa para ca vin fie de la persoane cunoscute, fie de la companii importante, iar utilizatorii sunt foarte usor pacaliti, si-si ofera datele fara sa stie ce se intampla. Din pacate, Google nu-si poate proteja utilizatorii in momentul de fata deoarece nu are ce sa faca decat sa dezactiveze complet notificarile primite la crearea de intrari pentru calendar, ceea ce ar genera frustrare pentru foarte multe persoane.

“There are 1.5 billion people using Google’s Gmail and Calendar services. And now, they’re all at risk at falling victim to a new scam. According to Kaspersky, the problem centers on a feature in Google Calendar and Gmail that allows malicious hackers to create a calendar event and then have users automatically receive a notification about it.”

Google. Pacalirea utilizatorilor se face prin promisiunea de a castiga un premiu daca isi ofera datele cardului, iar majoritatea scam-urilor sunt facute cam la fel pentru ca lumea “pica in plasa” hackerilor foarte usor. Cei de la Google emit in mod frecvent avertizari cu privire la aceste probleme, insa din pacate oamenii rareori asculta de ele, asa ca ajung in situatia de a nu fi protejati asa cum trebuie impotriva hackerilor.