iPhone ajuta Apple sa devina un mare “producator” de jocuri

iphone apple jocuri

Multumita veniturilor generate de catre jocurile vandute prin AppStore pentru utilizatorii iPhone, Apple a urcat pe locul 4 in topul companiilor producatoare de jocuri. Desigur ca Apple nu e un producator de jocuri, dar in 2018 a reusit sa intreaca Nintendo in cee ce priveste veniturile generate din vanzarea jocurilor.

9.43 miliarde de dolari au generat vanzarile de jocuri pentru Apple in anul 2018, mai mult decat ceea ce au facut Nintendo, EA Games, sau Activision in acelasi an. Desigur ca vorbim despre companii cu obiecte de activitate diferite, care fac produse diferite, insa un nou studiu le-a pus pe picior de egalitate pentru a ne arata diferentele dintre ele.

Tencent, Sony si Microsoft au intrecut Apple in ceea ce priveste veniturile generate de catre vanzarea de jocuri, si fiecare dintre ele are traditie destul de mare in acest segment de afaceri. Apple si-a crescut veniturile cu 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar aici este in principal meritul dezvoltatorilor de jocuri, nu al sau.

“Apple is now the world’s fourth-largest gaming company, according to a new report.
It is ranked higher than gaming giants like Nintendo, EA, and Activision — thanks mostly to the popularity of mobile gaming on iPhone. Apple is estimated to have earned $9.453 billion from games during 2018 alone.”