Apple UMILESTE Samsung, Huawei, in Vanzarile de Telefoane

Apple umileste Samsung, Huawei, in vanzarile de telefoane, iata cat de mult succes a avut compania americana cu noile sale modele de telefoane iPhone.

Apple UMILESTE Samsung Huawei, Telefoane

Apple umileste Samsung, Huawei, in vanzarile de telefoane, iar asta in ciuda faptului ca americanii au probleme foarte mari de ceva vreme cu interesul aratat de catre clienti pentru modelele iPhone lansate in ultimii ani. Conform celor de la Counter Point, Apple a vandut mai multe telefoane premium decat Samsung si Huawei la un loc, plus inca 6%, reusind sa se mentina in continuare in topul acestei piete, desi vanzarile i-au scazut cu 20%.

Apple reuseste sa tina la distanta Huawei si Samsung pe piata telefoanelor premium chiar si cand iPhone-urile nu inregistreaza vanzarile record din anii anteriori, dar intreaga piata s-a contactat cu 8% in T1 2019. Samsung a reusit pentru prima oara sa obtina o cota de piata de 25%, in timp ce Huawei a inregistrat deasemenea o crestere, Apple mergand pe scadere pentru ca telefoanele iPhone nu mai sunt la fel de atractive pentru clienti.

Apple UMILESTE Samsung, Huawei, in Vanzarile de Telefoane

Apple UMILESTE Samsung Huawei, Telefoane grafic

Apple, Samsung, Huawei controleaza piata de smartphone-uri premium, cu o cota combinata de 89%, insa OnePlus si Google au cate 2% fiecare, restul de 8% ramanand pentru ceilalti producatori. Ceea ce se intampla acum pe piata telefoanelor premium este extrem de interesant, iar asta in conditiile in care Apple, Samsung, si Huawei sunt in top trei de foarte multi ani, fara a se schimba in vreun fel ordinea pana in prezent, si cu sanse mici pentru viitor.

Apple ramane deocamdata lider, dar daca va continua sa lanseze telefoane iPhone ale caror vanzari vor merge in scadere, atunci are sanse foarte mari sa fie ajunsa din urma de catre cei de la Samsung, Huawei mergand acum in sens invers. E foarte posibil ca in T2 2019 lucrurile sa fie complet diferite, iar Huawei sa aiba o cota mult mai mica in piata telefoanelor premium, in timp ce Apple si Samsung sa controleze in continuare aproape doua treimi din total.

Apple este lider pe piata telefoanelor premium pentru ca vinde doar telefoane de acest gen, in cea mai mare parte, in timp ce Samsung si Huawei genereaza majoritatea vanzarilor din telefoane ieftine si de clasa medie.

34 COMENTARII

  1. Pe segmentul premium asta e adevărul, asa a fost mereu Apple no 1 urmat de Samsung, dar ” Apple UMILESTE Samsung, Huawei, in Vanzarile de Telefoane “, titlul articolului e f departe de adevăr…. Samsung umilește Apple la vânzări de telefoane și e peste Huawei la vânzări, Samsung e no 1, Huawei pe 2 și Apple pe 3 chiar dacă e no 1 la vânzări premium
    Oricum nu tr un articol despre ce se știa deja

  2. 1. Puneți 2 perechi de ochelari și citește titlul (nu ai citit bine nici com ul meu)
    2. Dacă nu ști ce e aia premium utilizând ochelarii de cal, e problema ta
    3. E părerea ta și nu prea contează ce spui tu, oricum cu com uri de troll nu prea convingi pe nimeni

  3. lasa-l .. ce le poti cere frate la asemenea persoane?sunt prea indragostite de marul muscat si pt ei altceva nu exista decat marele iphone …

  4. am mai zis-o si repet,parerea ta nu conteaza aici, esti doar un obsedat de apple si doar asta ai in capul ala,altceva numai exista pt tine in lume asta copilas

  5. Tinand cont ca Apple a inregistrat o scadere, iar Samsung si Huawei au crescut, inseamna ca Ssmsung si Huawei au furat exact de la Apple clientii.

  6. lasa vrajeala, note 9 s10+ is telefoane puternice,minti foarte mult,am s10+ din martie si nici pic de problema si il folosesc ff mult niciodata nu a avut lag sau sa dea crash… recunosc la s8 + am patit asta dar acum numai exista asa ceva…

  7. Asa, doar pentru info. In statistica asta intra in calcul si iphone XR pe care cei de la Counter Point il considera a fi telefon premium
    Iar Q1 inseamna ianuarie, februarie, martie cand apple vinde, iar ceilalti abia lanseaza

  8. Cei de la Samsung vând telefoane și la 200 de euro, până cumpără un român de exemplu un iPhone, cumpără alții 10 Samsung-uri. Deci este irelevant cine vinde mai mult.

    Și da, să spui că Samsung au telefoane premium, înseamnă că știi să faci glume foarte bune. 😀

  9. Tocmai că ți-am scris de pe Note 9, deci cine are o părere relevantă? :))

    Eu îl țin mai mult pentru teste, pentru că a ajuns să-mi fie rușine să ies cu Samsung-ul fără să nu am o problemă cu el.

  10. Ce IQ de limitat, tu compari prețul unui Samsung cu iPhone? :)))

    Adică dacă au vânzări mai multe, înseamnă că este mai bun sau mai ieftin?! :)))

  11. conteaza da ,dar sirb si claudiu nu au pareri,ei sunt doar trolli ce scriu orice negativ de samsung sau android , asta nu inseamna parere,asa-i ?

  12. Deci să scrii ceva aiurea care nu are legătură cu articolul sau chiar cu realitatea cum fac Srb sau Claudiu e ok nu? Bravo ! Bravo! Asa ar aplauda şi comunistii acum 35 de ani când dezinformau poporul . Bravo ! ??

  13. Exact la fel am pățit şi cu S8+, deci amândoi. Nu am avut lag în primele luni sau bug-uri, ci după un timp. La fel s-a întâmplat şi cu Note 9. S10 este destul de recent, mai aşteaptă. Eu când am văzut camerele alea, am spus pas din start. Samsung nu ştie ce înseamnă Infinity măcar…?

    Păi şi cum îți dai cu părerea despre iPhone atunci?! Eu am iPhone Xs Max ca telefon principal şi e cu mult peste.

  14. logic ca samsung este nr 1 la vanzari, pt ca apple nu vinde mizerii
    Este ca si cum ai spune ca Apple este nr1 la vanzarile de mac’uri…logic ca este ca nu mai vinde nimeni altcineva asa ceva

  15. Dar știri de genul ăsta sunt fabricate pentru a da impresia că Apple încă o duce bine. Abia aștept să văd cum vor arăta clasamentele astea după impunerea taxei de 25% pentru iPhone.

  16. Makaroni, eu nu înclin nimic pentru că am în vedere satisfacția mea (preț/beneficiu) spre deosebire de voi care vă îndoiți ca Makaroanele în funcție de cum vrea Apple.

  17. ce treaba are faceID ce are 3d mapping cu orice altceva…
    Da OP este ok pt 2019…inca pixel 4 sau iphone 2019 nici nu au aparut…inca o data, este cel mai bun pt tine ca este al tau

  18. ” iar de restul banilor pana la un iphone sa imi iau altceva, sa ma distrez ori merg in vacanta! Bafta!”
    Ok ca nu ai buget si de vacanta si de iphone, asta nu inseamna ca OP este cel mai bun. Da este cel mai bun la acel pret, pt ca le permite oamenilor ca tine sa mai mearga si intr-o vacanta
    Bravo, macar gandesti matur si nu ca altii de pe aici