Apple UMILESTE Samsung, Huawei, in Vanzarile de Telefoane

Apple umileste Samsung, Huawei, in vanzarile de telefoane, iata cat de mult succes a avut compania americana cu noile sale modele de telefoane iPhone.

34

Apple UMILESTE Samsung Huawei, Telefoane

Apple umileste Samsung, Huawei, in vanzarile de telefoane, iar asta in ciuda faptului ca americanii au probleme foarte mari de ceva vreme cu interesul aratat de catre clienti pentru modelele iPhone lansate in ultimii ani. Conform celor de la Counter Point, Apple a vandut mai multe telefoane premium decat Samsung si Huawei la un loc, plus inca 6%, reusind sa se mentina in continuare in topul acestei piete, desi vanzarile i-au scazut cu 20%.

Apple reuseste sa tina la distanta Huawei si Samsung pe piata telefoanelor premium chiar si cand iPhone-urile nu inregistreaza vanzarile record din anii anteriori, dar intreaga piata s-a contactat cu 8% in T1 2019. Samsung a reusit pentru prima oara sa obtina o cota de piata de 25%, in timp ce Huawei a inregistrat deasemenea o crestere, Apple mergand pe scadere pentru ca telefoanele iPhone nu mai sunt la fel de atractive pentru clienti.

Apple UMILESTE Samsung, Huawei, in Vanzarile de Telefoane

Apple UMILESTE Samsung Huawei, Telefoane grafic

Apple, Samsung, Huawei controleaza piata de smartphone-uri premium, cu o cota combinata de 89%, insa OnePlus si Google au cate 2% fiecare, restul de 8% ramanand pentru ceilalti producatori. Ceea ce se intampla acum pe piata telefoanelor premium este extrem de interesant, iar asta in conditiile in care Apple, Samsung, si Huawei sunt in top trei de foarte multi ani, fara a se schimba in vreun fel ordinea pana in prezent, si cu sanse mici pentru viitor.

Apple ramane deocamdata lider, dar daca va continua sa lanseze telefoane iPhone ale caror vanzari vor merge in scadere, atunci are sanse foarte mari sa fie ajunsa din urma de catre cei de la Samsung, Huawei mergand acum in sens invers. E foarte posibil ca in T2 2019 lucrurile sa fie complet diferite, iar Huawei sa aiba o cota mult mai mica in piata telefoanelor premium, in timp ce Apple si Samsung sa controleze in continuare aproape doua treimi din total.

Apple este lider pe piata telefoanelor premium pentru ca vinde doar telefoane de acest gen, in cea mai mare parte, in timp ce Samsung si Huawei genereaza majoritatea vanzarilor din telefoane ieftine si de clasa medie.