Cu iOS 13 iti poti Uita Buletinul sau Pasaportul Acasa

ios 13 buletin pasaport nfc

iOS 13 are implementata de catre compania Apple o functionalitate extinsa pentru chip-ul NFC, iar asta inseamna ca el va putea citi documente de identificare ale utilizatorilor. In Japonia, Germania, sau Marea Britanie, utilizatorii iOS 13 vor putea stoca in iPhone informatii din chip-urile NFC ale documentelor de identificare, emise de autoritati.

iOS 13 va putea astfel sa citeasca date de identificare din buletine, pasapoarte, si alte tipuri de documente de identificare in care exista chip-uri NFC integrate. Pentru a oferi totul, Apple a inclus in iOS 13 suport pentru Core NFC, dar si standardele ISO 7816 si ISO 15693, acestea fiind folosite pentru unele documente de identificare emise de catre autoritati.

iOS 13 va permite stocarea documentelor compatibile in aplicatia Wallet, sau altele terte, desi nu e recomandabil sa le stocati in alte aplicatii decat cele de la Apple. Totusi, iOS 13 are implementata in sfarsit o utilitate reala pentru NFC, dar ramane ca autoritatile din diverse state sa confirme compatibilitatea, iar chiar si asa, e greu de spus unde va fi acceptata identificarea cu iPhone, si nu un document fizic.