Huawei. ANUNT foarte IMPORTANT facut de Autoritatile ROMANE

Huawei. Un anunt foarte important a fost facut de catre autoritatile romane cu privire la companie, dar si la telefoanele pe care le vinde in tara noastra.

Huawei romania 5g

Huawei. Un anunt extrem de important al autoritatilor romane a fost facut ieri atat cu privire la compania chinezeasca, cat si cu privire la telefoanele pe care aceasta le vinde in momentul de fata si la noi. Vorbim despre un anunt cu privire la Huawei pe care l-a facut Ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, acesta afirmand ca nu va exista o interdictie pentru echipamentele de telecomunicatii ale chinezilor in ceea ce priveste retelele 5G din tara noastra.

Huawei. Despre interzicerea vanzarii telefoanelor in Romania nici nu poate fi vorba, iar asta pentru ca noi nu am adoptat atitudinea americanilor, care au decis sa ostracizeze complet compania chinezeasca. Revenind totusi la 5G, Romania nu va restrictiona posibilitatea ca Huawei sa ofere echipamente de telecomunicatii pentru operatorii din tara noastra, desi deocamdata nu se stie foarte clar care vor utiliza produse de la chinezi pentru a-si construi infrastructura.

Huawei. ANUNT foarte IMPORTANT facut de Autoritatile ROMANE

Huawei. Despre Vodafone stim deja ca foloseste echipamentele chinezilor pentru reteaua 5G de test pe care o are in Bucuresti in momentul de fata, dar RCS & RDS a decis sa foloseasca doar echipamente ale Ericsson. Despre Orange si Telekom nu se stie nimic 100% clar in momentul de fata, dar nu este exclus sa aleaga deasemenea produse ale Huawei, pentru ca sunt ieftine, mai ales in contextul in care exista sanctiuni care-i afecteaza atat de mult vanzarile la nivel global.

“Licitaţia va fi deschisă tuturor, inclusiv companiilor care folosesc echipament de la Huawei Technologies Co. Investiţiile necesare în noua tehnologie sunt foarte mari şi trebuie să luăm acest lucru în considerare şi să facem licitaţia cât mai atractivă posibil. Nu vor exista restricţii pentru intrarea pe piaţă a altor jucători… Dacă vor participa la licitaţia pentru frecvenţele 5G şi vor câştiga licenţe, beneficiile vor fi pentru utilizatorii finali, care vor avea o gamă largă şi competitivă de opţiuni.”

Huawei. Nu stiu daca se astepta cineva ca produsele chinezilor sa fie interzise in tara noastra fara ca o directiva europeana sa impuna asta, insa una ar putea veni la finalul acestei luni pentru tot blocul comunitar. La sfarsitul lunii va avea loc o intalnire intre oficialii Comisiei Europene pentru a discutia situatia celor de la Huawei, si a se lua o decizie comuna privind interzicerea, sau nu, a folosirii echipamentelor de telecomunicatii ale chinezilor pentru retelele 5G.

Huawei. In acest context, e posibil ca afirmatiile de acum ale ministrului sa nu mai fie valabile la inceput de luna iulie, dar totul depinde de decizia care va fi luata la nivel european in aceasta privinta.

1 COMENTARIU