Samsung. Tehnologia Noua care Incepe sa INSPAIMANTE Oamenii

Samsung. Compania coreeana dezvolta o tehnologie noua si foarte infrucosatoare, iata ce au creat inginerii sai, si cat de periculoasa poate deveni.

Samsung deepfakes

Samsung. Compania coreeana dezvolta in mod constant noi tehnologii de care intreaga omenire sa se bucure, insa un noua incepe deja sa inspaimante oamenii care nu inteleg exact ce se intampla cu ea. Vorbim despre deepfakes, adica despre o tehnologie care foloseste inteligenta artificiala pentru a crea reprezentari false ale realitatii in baza unor poze, sau clipuri video, iar Samsung dezvolta la Cambridge un algoritm foarte avansat care poate face asta.

Samsung. In acest articol ii puteti vedea pe Albert Einstein, Tupac Shakur, sau chiar Rasputin, vorbind cursiv, si desigur ca in cazul a doi dintre ei acest lucru este imposibil, avand in vedere vremurile in care au trait. Cei de la Samsung au folosit inteligenta artificiala si pozele acestor fosti oameni foarte celebri pentru a crea clipuri video cu animatii ale fetei recreate de catre inteligenta artificiala in baza modului in care intelege ea ca se misca muschii fetei.

Samsung. Tehnologia Noua care Incepe sa INSPAIMANTE Oamenii

Samsung. Desi deocamdata inteligenta artificiala nu poate sa falsifice 100% real miscarile fetei unei persoane, nu toata lumea isi poate da seama cu exactitate daca intr-un clip video e persoana pe care o stiu, sau nu. In baza acestor tehnologii de falsificare a realitatii au fost create multiple clipuri video in care personalitati celebre de acum erau prezentate in situatii nu foarte favorabile, iar Samsung vrea sa faca tehnologia si mai buna decat atat.

“We propose a temporal GAN capable of producing animated faces using only a still image of a person and an audio clip containing speech. The videos generated using this model do not only produce lip movements that are synchronized with the audio but also exhibit characteristic facial expressions such as blinks, brow raises etc. Our improved model works on “in-the-wild” unseen faces and is capable of capturing the emotion of the speaker and reflecting it in the facial expression.”

Samsung. Deepfake-urile au inceput sa devina cunoscute multumita pozelor si clipurilor video cu continut pornografic in care diverse vedete erau prezentate facand sex, dar de acolo s-a mers mult mai departe. De la crearea unor clipuri video in care Mona Lisa vorbeste, si pana la cel cu Rasputin, tehnologii precum cea dezvoltata de catre Samsung pot prezenta o imagine foarte falsa a realitatii, iar de aici vin si foarte multe pericole ascunse.

Samsung. Cercetatorii companiei coreene progreseaza serios cu dezvoltarea acestor tehnologii, iar intr-unul, sau doi, ani vor putea falsifica si mai bine realitatea pana in punctul in care nu vom mai putea face diferenta intre ceea ce e real, si ceea ce nu este.