NASA. Descoperire ULUITOARE Facuta Recent pe Planeta Marte

NASA. O descoperire uluitoare a fost facuta recent pe Planeta Marte de catre cercetatori, iata ce i-a uimit pe acestia, si la ce se asteapta pentru viitor.

NASA metan planeta marte

NASA. Agentia spatiala americana a facut o descoperire uluitoare pe planeta Marte recent, iar asta ajuta si mai mult la intelegerea planetei care se afla la mare distanta de Pamant in momentul de fata. Mai exact, cercetatorii de na NASA au descoperit recent ca robotul Curiosity a descoperit cea mai mare concentratie de gaz metan descoperita vreodata in explorarile facute pe planeta Marte, ceea ce este o veste extrem de importanta.

NASA. Descoperirea este foarte importanta deoarece gazul metan este produs in mod normal de organismele vii, iar cum pe planeta Marte nu prea exista viata, ceea ce aflam este foarte important. Cantitatea de gaz metan inregistrata de catre robotul celor de la NASA este de trei ori mai mare decat o alta inregistrare facuta cu trei ani in urma pe planeta Marte, deci vorbim despre o evolutie extrem de importanta pentru cercetatorii din intreaga lume.

NASA. Descoperire ULUITOARE Facuta Recent pe Planeta Marte

NASA. Robotul americanilor nu poate identifica sursa acelui gaz metan, adica daca este biologic, sau geologic, asa ca deocamdata planeta Marte ramane in continuare un mister pentru cercetatori. Cercetatorii de la NASA nu-si dai seama nici de ce detecteaza gaz metan doar in mod intermitent, si doar in anumite zone de pe planeta Marte, iar pentru asta vor trebui sa faca investigatii suplimentare in urmatorii ani folosind robotii spatiali.

“This week, NASA’s Curiosity Mars rover found a surprising result: the largest amount of methane ever measured during the mission — about 21 parts per billion units by volume (ppbv). One ppbv means that if you take a volume of air on Mars, one billionth of the volume of air is methane. The finding came from the rover’s Sample Analysis at Mars (SAM) tunable laser spectrometer. It’s exciting because microbial life is an important source of methane on Earth, but methane can also be created through interactions between rocks and water.”

NASA. Planeta Marte este descoperita incetul cu incetul de catre cercetatorii americani, insa deocamdata exista foarte multe mistere care inconjoara corpul cosmic pe care vor sa ajunga foarte multi cercetatori in momentul de fata. Planeta Marte este analizata de cativa ani de catre NASA, insa in ultima perioada tot mai multe companii terte au incercat sa dezvolte rachete si roboti cu care sa ajunga acolo pentru a face propriile explorari si a intelege ce se ascunde pe suprafata sa.