Telekom. VANDUTA pe BUCATI catre RCS & RDS, Orange, si RUSI

Telekom. Compania este pregatita pentru vanzare pe bucati catre RCS & RDS, Orange, si un fond de investitii din Rusia, iata cat de rapid se vor parafa contractele.

Telekom vanduta

Telekom. Grupul de telefonie mobila din Romania urmeaza sa fie vandut pe bucati catre RCS & RDS, Orange, si un fond de investitii din Rusia, compania putand sa dispara in totalitate de pe piata din Romania. Se pare ca Deutsche Telekom este in negocieri avansate pentru a vinde toate diviziile Telekom, adica atat Telekom Romania Mobile Communications, cat si Telekom Romania Communications, deci actualii clienti ar putea fi impartiti in companii separate.

Telekom. Se pare ca RCS & RDS urmeaza sa cumpere divizia de televiziune din cadrul companiei, iar asta desi Digi are deja cel mai mare numar de clienti din tara pe acest segment, dar se pare ca vrea un monopol. Divizia de telefonie mobila ar urma sa ajunga la Orange, care ar avea din nou aproape un monopol in tara, numarul de clienti ai Telekom fiind de peste 5 milioane, deci “portocalii” ar urma sa isi creasca cu 50% baza de clienti.

Telekom. VANDUTA pe BUCATI catre RCS & RDS, Orange, si RUSI

Telekom. Diviziile de telefonie fixa si internet, adica fosta Romtelecom, ar urma sa ajunga la un fond de investitii din Rusia, care ar fi reprezenta tin Romania de catre Spas Roussev, iar asta n-ar fi o veste chiar atat de buna. Desi cred ca mai toata lumea se astepta ca RCS & RDS sa cumpere divizia de telefonie, iar Orange pe cea de televiziune, pentru a-si acoperi lipsurile, iata ca in realitate lucrurile vor sta cu mult mai diferit.

Telekom. RCS & RDS nu are in mod neaparat nevoie de clientii de televiziune, insa cei ai diviziei de telefonie mobila, impreuna cu infrastructura operatorului, ar fi ajutat mult mai mult pentru a-si extinde serviciile. E posibil totusi ca divizia de telefonie mobila sa fie prea scumpa pentru RCS & RDS, iar Orange sa-si permita sa o cumpere, iar asa Telekom este vanduta pe bucati desi genereaza venituri de 1 miliard de euro anual, si face profit surprinzator de bun.

Telekom. Desi au trecut aproape 5 ani de cat Deutsche Telekom a cumparat Cosmote si Romtelecom, pata ca n-a reusit sa aiba in Romania succesul pe care l-a realizat in alte tari din Europa, iar cum vor 1 miliard de euro pe actiunile lor.