Android. Noua Functie GROZAVA Luata de catre Google din iOS

Android. Google are dezvaluita astazi o noua functie grozava preluata din iOS pentru utilizatorii de telefoane din intreaga lume, iata ce va oferi.

Android fast share

Android. Compania Google are dezvaluita astai o noua functie foarte importanta pe care o implementeaza dupa inspiratie din sistemul de operare iOS, telefoanele iPhone avand-o disponibila de ceva vreme. Mai exact, cei de la Google pregatesc pentru sistemul de operare Android o noua functie numita Fast Share, aceasta urmand a permite transferarea mai rapida de fisiere intre telefoane, asa cum permite AirDrop in iOS-ul celor de la Apple.

Android. Aceasta functie urmeaza sa inlocuiasca Android Beam in telefoanele ce ruleaza software-ul companiei Google, acesta fiind implementat in 2011 incepand cu versiunea 4 a sistemului de operare. In baza functionalitatii oferite de catre Fast Share in versiunea beta actuala, utilizatorii Android vor putea sa trimita imagini si diverse alte tipuri de fisiere intre telefoane, inclusiv link-uri pentru pagini web, chiar si fara o conexiune de internet activa.

Android. Noua Functie GROZAVA Luata de catre Google din iOS

Android. Functionalitatea pe care Fast Share o ofera este superioara celei existente in AirDrop din iOS, compania Apple limitand totul la poze si filme, insa Google vrea sa ofere optiunea de a partaja si alte tipuri de fisiere. Pe de alta parte, Fast Share din Android este implementat de catre Google intr-un mod similar cu AirDrop din iOS, adica fisierele pot fi partajate intre telefoane exact la fel precum se intampla in iOS, din meniul pentru distribuirea chiar si pe retelele de socializare.

“Google appears to be working on a new and simple way to share files between a variety of devices, including Android and Chromebooks. Google is now working on an alternative named “Fast Share” that’s similar to Apple’s AirDrop on iOS and Mac. Fast Share on Android can be used to share images and other files on your phone — as well as URLs and snippets of text — “to nearby devices without internet.””

Android. Spre deosebire de iOS, Fast Share are mai multe optiuni pentru personalizarea modului in care sunt trimise fisierele, dar nu doar atat, Google oferind mai multa libertate, asa cum face de obicei. Transferul de fisiere prin Fast Share se face tot prin Bluetooth si Wi-Fi, exact precum se intampla in cazul iOS, iar utilizatorii Android au asa posibilitatea de a se bucura de functii care pana acum erau disponibile doar pentru telefoanele iPhone.

Android. Google are in momentul de fata aceasta noua functie in proces de testare in Android Q, si nu se stie cand ar urma sa fie disponibila in mod oficial pentru toata lumea, dar probabil ca in august va fi oferita.