Google. Proiectul UIMITOR Anuntat pentru Continentul European

Google. Compania a anuntat un proiect extrem de important pentru continentul european, iata ce investitie uriasa face in urmatorii trei ani pentru noi.

Google cablu

Google. Compania care controleaza o buna parte din internet in momentul de fata a anuntat un proiect uimitor pentru continentul European, si nu numai, planurile sale fiind extrem de indraznete. Mai exact, cei de la Google au anuntat ca vor initia un proiect prin care vor sa lege Europa de Africa printr-un cablu de internet subacvatic, proiectul avand denumirea Equiano, si este unul dintre cele mai ambitioase desfasurate pana acum de catre americani.

Google. Portugalia va fi tara in care va exista punctul de legatura cu europa, iar pe continentul african compania va face legatura cu Africa de Sud, deci vorbim despre o distanta foarte mare care va fi parcursa. Desigur ca si alte tari de pe tarmurile Oceanului Atlantic vor fi legate la acest cablu urias al celor de la Google, astfel incat conectivitatea sa fie imbunatatita, vitezele de transfer de date sa fie crescute, iar timpii de acces sa fie substantial redusi.

Google. Proiectul UIMITOR Anuntat pentru Continentul European

Google cablu subacvatic

Google. Investitia companiei va fi de 47 de miliarde de dolar in urmatorii trei ani de zile, iar recuperarea banilor va fi facuta prin infrastructura de tip cloud care este folosita de catre companii ca Apple, Microsoft, si nu doar atat. Acest cablu subacvatic este al 14-lea in care compania Google investeste, desi vasta majoritate a participatiilor sunt in proiecte care nu au fost initiate de catre compania americana, ci de catre alte companii separate.

Google. In aprilie 2019 compania a finalizat un proiect care leaga printr-un cablu subacvatic Chile si Los Angeles, in timp ce altul care leaga Franta si SUA va fi finalizat undeva in cursul anului viitor. 99% din traficul de internet este transmis prin aceste cabluri subacvatice in momentul de fata, iar cum Google stie cat de mult creste traficul in fiecare an, investitiile de acest gen au rostul lor, si vor face internetul mai rapid pentru toata lumea.

Google. Acestea fiind spuse, compania americana investeste in viitorul sau, dar si in imbunatatirea serviciilor de internet pentru lumea intreaga, iar de asta vom beneficia cu siguranta cu totii.