Android. Noi PROBLEME GRAVE pun Telefoanele in MARE PERICOL

Android. Noi probleme foarte grave descoperite cu sistemul de operare pun telefoanele in foarte mare pericol, iata de ce trebuie sa te feresti acum.

Android contrafacut

Android. Noi probleme foarte grave au fost descoperite pentru telefoanele Android utilizate de catre miliarde de oameni din lumea intreaga, iar ele pun telefoanele in foarte mare pericol, din pacate pentru toata lumea. Mai exact, un studiu desfasurat pentru o perioada de doi ani de zile a dezvaluit faptul ca 2040 de aplicatii din Google Play sunt pline de malware de mare risc, si pot infecta telfeoanele cu sistem de operare Android chiar din momentul instalarii.

Android. Multe dintre aplicatiile acestea erau contrafacute, adica imitau aplicatii foarte populare, dar erau doar clone care nu ofereau aceeasi functionalitate, insa erau pline de malware foarte periculos. Aplicatiile cereau acces la tot felul de date la care nu trebuiau sa aiba in mod normal acces in Android, si desigur ca prin intermediul permisiunilor compromiteau telefoanele pentru a putea fura datele utilizatorilor, si a le trimite catre hackeri.

Android. Noi PROBLEME GRAVE pun Telefoanele in MARE PERICOL

Android. Zeci de mii de aplicatii au fost descoperite ca fiind clone ale unora populare din 1 milion analizate, iar dintre acestea, cateva mii aveau diverse tipuri de malware, 2040 avand cel mai mare risc pentru telefoane. Mai toate aplicatiile cereau permisiuni pentru a accesa date la care nu trebuiau sa aiba acces, insa cel putin 1500 dintre ele cereau cel putin 5 permisiuni de la telefoanele Android pentru a avea acces la datele stocate de catre utilizatori.

“The researchers used neural networks to identify visually similar app icons and partially plagiarised text descriptions of the top 10,000 most popular apps in the Play Store. The ‘multi-modal embedding’ machine learning model threw up 49,608 potential counterfeits. The potential counterfeits were then checked for malware using the private API of online malware analysis tool VirusTotal. While 7246 were tagged by at least one anti-virus tools, the researchers used a ‘relaxed threshold’ leaving them with 2040 high-risk, fake apps.”

Android. Studiul releva cam cat de complicata este situatia celor de la Google in momentul de fata, iar asta pentru ca americanii au sisteme care ar trebui sa detecteze atat aplicatiile contrafacute, cat si cele cu malware. Din pacate, de-a lungul timpului a fost confirmat de foarte multe ori faptul ca Android nu este protejat asa cum trebuie de aplicatiile cu malware create de catre hackeri, insa poate ca in viitor lucrurile se vor imbunatati.

Android. In general, este bine sa evitati sa instalati aplicatiile necunoscute din Google Play, si e bine sa va protejati cat puteti de mult pentru ca exista foarte multe riscuri in a instala ceea ce nu stiti.