WhatsApp. Functia MAJORA pe care Autoritatile vor sa o INTERZICA

WhatsApp. O functie foarte importanta este in discutii pentru a fi interzisa de catre autoritati, iata de ce sunt acestea suparate si ce vor sa faca in final.

WhatsApp criptare

WhatsApp. O functie foarte importanta a aplicatiei este in vizorul autoritatilor pentru a fis interzisa prin lege, ceea ce ar urma sa lanse foarte multi utilizatori fara protectie in fata autoritatilor statale. Mai exact, Autoritatile din SUA discuta in momentul de fata interzicerea prin lege a criptarii conversatiilor pe care le poarta utilizatorii WhatsApp, insa nu doar ei, ci si cei ai iMessage, Facebook Messenger, Telegram, si a altor platforme de mesagerie.

WhatsApp. Discutii de acest gen au fost purtate de-a lungul timpului in foarte multe tari, iar marile companii IT s-au opus intotdeauna legislatiilor de acest gen, insa de aceasta data vorbim despre SUA si Donald Trump. Oficiali de la Casa Alba s-au intalnit in cadrul Consiliului National de Securitate al SUA cu reprezentanti din alte institutii si agentii federale pentru a discuta daca WhatsApp, sau alte platforme de mesagerie, vor fi serios lovite.

WhatsApp. Functia MAJORA pe care Autoritatile vor sa o INTERZICA

WhatsApp. Interzicerea prin lege a criptarii comunicatiilor le-ar permite agentiilor federale americane, FBI, NSA, Homeland Security, sau chiar CIA sa intercepteze orice fel de mesaje trimise de catre oameni prin internet. Congresul SUA ar urma sa fie cel care va initia o lege de acest gen, daca va fi cazul, iar atunci WhatsApp, si multe alte platforme de mesagerie, vor fi acerb aparate de catre companiile care le-au creat si le controleaza acum.

“Senior Trump administration officials met on Wednesday to discuss whether to seek legislation prohibiting tech companies from using forms of encryption that law enforcement can’t break. The encryption challenge, which the government calls “going dark,” was the focus of a National Security Council meeting Wednesday morning that included the No. 2 officials from several key agencies.”

WhatsApp. Desigur ca nici in momentul de fata platformele de acest gen nu sunt criptate chiar asa cum ar trebui, Facebook fiind deseori acuzata ca mesajele sale pot fi interceptate fara probleme. In cazul iMessage acest lucru este imposibil, Telegram fiind in aceeasi situatie, insa WhatsApp, si multe altele, nu au comunicatiile chiar atat de sigure precum ar trebui sa fie, sau precum si-ar dori foart emulti dintre utilizatorii lor.

WhatsApp. Chiar daca se discuta acum despre o posibila interzicere prin lege a criptarii mesajelor trimise intre utilizatori, e greu de spus ce sanse reale sunt ca legi de acest gen sa fie efectiv adoptate.