Huawei. Vestea DEZASTRUOASA privind Android si Telefoanele

Huawei. O veste dezastruoasa privind Android si telefoanele clientilor, sau cele viitoare, a venit astazi de la fondatorul companiei chinezesti pentru toata lumea.

Huawei impact
Huawei. Vestea DEZASTRUOASA privind Android si Telefoane

Huawei. In ciuda faptului ca in weekend au venit vesti care ar trebui sa fie extrem de bune pentru compania chinezeasca si telefoanele sale, din pacate fondatorul sau sustine ca lucrurile nu sunt chiar atat de bune precum credeam. Mai exact, Ren Zhengfei sustine ca desi Donald Trump a promis ca sanctiunile impuse impotriva companiei Huawei vor fi ridicate partial, in realitate asta nu va aduce vreun beneficiu real pentru compania sa.

Huawei. Zhengfei sustine ca impactul pe care aceasta schimbare il va avea asupra companiei sale va fi unul limitat, si inca nu se stie in ce masura va putea fi folosit Android in viitoare modele de telefoane, sau nu. Modificarea pe care Donald Trump vrea sa o faca pentru sanctiuni va permite cumpararea si folosirea de tehnologii disponibile la scara larga deja, iar in mod teoretic Huawei ar trebui sa poata licentia iar fara probleme Android.

Huawei. Vestea DEZASTRUOASA privind Android si Telefoanele

Huawei. In realitate deocamdata nimeni nu stie foarte clar ce se intampla, iar asta pentru ca administratia prezidentiala din SUA deocamdata nu a publicat vreun document in care sa explice schimbare pe care vrea sa le faca. Fondatorul Huawei sustine deasemenea ca sanctiunile impuse in SUA au ajutat compania sa sa devina mult mai competitiva si sa reuseasca sa dezvolte tehologii proprii pentru a fi mai putin dependenta de tehnologiile americane.

“President Trump’s statements are good for American companies. Huawei is also willing to continue to buy products from American companies. But we don’t see much impact on what we are currently doing. We will still focus on doing our own job right. The US is helping us in a great way by giving us these difficulties. Under external pressure, we have become more united than ever.”

Huawei. Aceasta stare de incertitudine va continua si in perioada urmatoare, iar asta deoarece nu exista deocamdata informatii clare cu privire la schimbarile pe care Donald Trump vrea sa le faca pentru sanctiuni. Intre timp, cei de la Huawei isi vad linistiti de “treaba”, si continua sa copieze toate tehnologiile posibile de la americani, peste 10.000 de ingineri lucrand 24 de ore din 24 in sediul din China al companiei la acest proiect urias.

Huawei. Parerea mea este ca modificarile pe care Donald Trump le va face pentru sanctiuni vor permite atat licentierea Android, cat si folosirea componentelor importante din telefoanele si echipamentele companiei.