Telekom. Iata cat de RAPID va fi IMPARTITA si VANDUTA Compania

Telekom. Vanzarea companei romanesti este accelerata de catre germani, iata cine va cumpara diviziile sale, si cat de rapid va fi semnata intelegerea de vanzare.

telekom negocieri

Telekom. Dupa cum prea bine stiti deja, compania este de ceva vreme listata neoficial pentru vanzare de catre grupurile OTE si Deutsche Telekom, iar acest proces se desfasoara cu foarte mare rapiditate in aceste momente. Orange, RCS & RDS, si doua grupuri de investitii din estul indepartat al Europei sunt principalele entitati care au depus oferte si sunt foarte activ interesate sa cumpere diviziile de televiziune, internet fix, telefonie fixa, si tot ce mai exista.

Telekom. Se pare ca grupul financiar Barclays se ocupa de aceasta vanzare, iar entitatile interesate au deja acces la datele financiare ale diviziilor companiei romanesti, intregul proces fiind foarte avansat in momentul de fata. Din ceea ce se stie acum, RCS & RDS ar fi interesata sa cumpere divizia de televiziune fixa a Telekom, cei de la Orange ar fi interesati de divizia de telefonie mobila, iar cele doua grupuri de investitie vor restul.

Telekom. Iata cat de RAPID va fi IMPARTITA si VANDUTA Compania

Telekom. Ofertele de achizitie pentru diviziile companiei au venit acum doua luni, au fost analizate atunci, iar intre timp discutiile privind semnarea unui contract au avansat serios. Conform informatiilor existente, cei de la Telekom sunt foarte interesati sa finalizeze vanzarea tuturor actiunilor pe care le detin in Romania pana la finalul lunii august, deci totul este facut “pe repede inainte”, astfel incat germanii sa nu mai investeasca si in 5G in Romania.

Telekom. Practic, milioanele de actuali clienti ai operatorului de telefonie mobila vor fi impartiti intre diverse companii, iar daca la Orange si RCS & RDS lucrurile sunt bune, la grupurile rusesti de investitii situatia e alta. Daca aceste grupuri cumpara divizia de internet fix, sau de telefonie fixa, atunci va puteti imagina cam ce se va intampla cu toate datele de acolo, iar asa clientii Telekom vor trebui sa-si gaseasca alti furnizori de servicii.

Telekom. Acestea fiind spuse, vanzarea companiei avanseaza extrem de rapid, insa statul roman va ramane in continuare un spectator si un actionar la divizia care are serviciile fixe.