Huawei. Iata Anuntul UIMITOR despre INLOCUITORUL Android

Huawei. Compania chinezeasca a facut un anunt uimitor cu privire la inlocuitorul Android pe care-l dezvolta in aceste momente, iata ce a avut de spus.

Huawei. Dupa o foarte lunga perioada de speculatii cu privire la problemele pe care compania le are din cauza sanctiunilor SUA si a imposibilitatii de a folosi sistemul de operare Android, iata ca vin acum si niste clarificari. Presedintele Diviziei pentru Consumatori pentru intreaga Europa, Walter Ji, a declarat ca Huawei este in momentul de fata foarte interesata sa foloseasca in continuare Android in telefoanele pe care le va vinde in lumea intreaga.

Huawei. Afirmatia este una foarte interesanta din moment ce stim de ceva timp ca in sediul companiei din China se lucreaza la Hongmeng, un inlocuitor pentru sistemul de operare Android dezvoltat de catre Google. Desigur ca Hongmeng este ultima solutie la care cei de la Huawei ar dori sa apeleze in actuala situatie, iar asta pentru ca sistemul de operare e departe de a fi pregatit, si nu ofera nici pe departe ceea ce are Android in acest moment.

Huawei. Iata Anuntul UIMITOR despre INLOCUITORUL Android

Huawei. Chinezii sustin ca au investit 15 miliarde de dolari in dezvoltarea de produse in ultimul an, nu toate cu sistem de operare Android, dar chiar si asa, ei vor sa ramana in continuare legati de cei de la Google. Cei de la Huawei nici nu prea au alte solutii pentru ca nu au un sistem de operare alternativ care sa fie suficient de matur pentru a le putea oferi clientilor experienta pe care o asteapta de la produsele companiei chinezesti.

“Walter Ji stated that Huawei remains “focused and very committed to remaining in the Android ecosystem.” The company has “contributed a lot” to Android over the course of the past ten years and always puts “consumer experience as a priority. That’s why, despite the challenges we are facing, we’re committed to [the] market [and] we’re committed to improving our brand through innovation for consumers.” Last year, as Mr. Ji noted, Huawei invested a whopping $15 billion into R&D, more than many of its closest competitors.”

Huawei. Practic, acum chinezii asteapta ca Donald Trump sa renunte la sanctiunile pe care le-au impus in SUA, macar partial, astfel incat lucrurile sa revina la o oarecare normalitate in urmatoarele luni. Desi oficial presedintele SUA a promis asta, deocamdata nu a facut absolut nimic pentru a imbunatati situatia celor de la Huawei, si se pare ca nici nu va face vreo schimbare prea curand, din pacate pentru ei.

Huawei. Situatia dificila a chinezilor e departe de a se fi terminat, iar acest lucru n use va schimba prea curand, asa ca e posibil ca in final sa nu existe alta solutie decat lansarea Hongmeng ca o alternativa la Android.