Huawei. PROBLEMELE sale au Afectat SERIOS Inclusiv Samsung

Huawei. Problemele pe care le are compania chinezeasca au afectat serios inclusiv compania Samsung, iata ce mare pierdere a inregistrat in ultimele trei luni.

Huawei. Problemele foarte mari prin care a trecut compania chinezeasca in ultimele trei luni au afectat serios inclusiv compania Samsung, ceva ce pana la urma era de asteptat in intregul context global al pietei smartphone. Huawei era una dintre companiile care cumpara cantitati mari de chip-uri de la Samsung in fiecare luna, iar cum sanctiunile din SUA au redus productia de telefoane pentru chinezi, inclusiv comenzile de componente au scazut serios.

Huawei. 67% din profitul Samsung in T1 2019 a venit de la divizia care produce diverse chip-uri pentru telefoane mobile, si nu numai, iar taierea comenzilor de la chinezi a afectat serios profitul din T2 2019. Se pare ca profitul intregului grup Samsung s-ar fi injumatatit in T2 2019 fata de T1 2019 din cauza reducerii comenzilor venite de la Huawei, iar asa vedem cum Donald Trump a reusit sa afecteze serios si afacerile coreenilor cu masurile sale.

Huawei. PROBLEMELE sale au Afectat SERIOS Inclusiv Samsung

Huawei. Rezultatele financiare din T2 2019 pentru Samsung ar fi cele mai slabe din ultimii 3 ani de zile, ceea ce ar arata cat de dependenta este inclusiv ea de comenzile venite de la companiile cu care concureaza. Nu e de asteptat ca Huawei sa faca dintr-odata comenzi foarte mari de componente la Samsung pentru ca si coreenii sa inceapa sa isi revina, astfel ca desi sanctiunile din SUA vor fi ridicate partial, putini vor profita de asta.

Samsung Electronics is likely to say second-quarter profit more than halved when it reports preliminary earnings on Friday as a drop in memory chip shipments to China’s embattled Huawei exacerbated a price-squeezing supply glut. The quarterly result would be the South Korean firm’s lowest in nearly three years, with the prospect of an earnings recovery still some quarters away as a period of oversupply continues unabated amid a broader slowdown in tech markets.

Huawei. Din pacate pentru cei de la Samsung, problemele acestea s-ar putea extinde daca Donald Trump nu va ridica in totalitate sanctiunile impuse impotriva chinezilor, ceea ce este deja zvonit, dar nu 100% confirmat. Huawei ar putea ramane fara capacitatea de a cumpara orice fel de tehnologii din SUA, iar asta o va impiedica sa faca telefoane, deci implicit sa umple si conturile celor de la Samsung in urmatoarele trimestre fiscale.

Huawei. Samsung sufera la fel precum chienzii, iar acasta este o dovada a faptului ca atunci cand sunt impuse sanctiuni asupra unei companii, sunt foarte multe altele care sufera de pe urma sa.