Iata Tara cu cei mai MULTI Oameni DEPENDENTI de Internet

tara oameni dependenti internet

Dependenta de internet nu mai este de ceva vreme doar o gluma, ci o boala reala, iar asta din cauza conexiunilor tot mai rapide si a continutului tot mai variat. Coreea de Sud este tara cu cei mai multi oameni dependenti de internet, aceasta fiind tara in care exista si cel mai mare numar de oameni conectati online.

Peste 140.000 de persoane din Coreea de Sud, vasta majoritate tineri, sunt dependenti de internet, iar aceasta este o problema uriasa pentru autoritati, care nu prea au solutii pentru situatie. Multi tineri ajung in centre specializate care ii ajuta sa renunte intr-o anumita masura la aceasta dependenta, insa unii dintre ei recidiveaza.

Foarte multi dintre tineri sunt dependenti de YouTube, retelele de socializarea Facebook, Instagram, etc, dar acest lucru nu este tocmai nou la nivel global. Stim cu totii ca retelele de socializare genereaza dependenta, insa iata ca in Coreea de Sud lucrurile ating un cu totul alt nivel, mult mai periculos, care forteaza tinerii sa ceara ajutor de specialitate.

“South Korea is the most connected country in the entire world. Almost everybody has a smartphone and access to the internet, but this has come with a darker side. Official figures for last year show that over 140,000 young people were addicted to the internet, but some reports suggest that this number could in fact be much higher. As a result, there are many centres across South Korea where teenagers can go to be treated for this and to receive help to get offline.”