Planeta Marte. Anuntul ULUITOR despre PRIMA Calatorie Umana

Planeta Marte. Un anunt foarte important a fost facut in legatura cu prima calatorie umana, iata ce realizare uluitoare a fost posibila pentru astronauti.

Planeta Marte. Foarte multe planuri sunt de ceva vreme initiate pentru a duce oameni pe corpul cosmic care a devenit un fel de obsesie pentru foarte multi oameni de stiinta in ultimii ani, ceea ce e oarecum normal. Pentru ca aceste calatorii nu vor fi chiar atat de scurte, cercetatorii universitatii de de medicina din Dresden, Germania, au obtinut o realizare uimitoare care va ajuta primii astronauti care vor pleca spre planeta Marte.

Planeta Marte. Mai exact, acestia au reusit sa printeze 3D piele si oase care pot fi folosite de astronauti in interventii chirurgicale in cazurile unor accidente care necesita grefe de piele, sau inlocuiri de oase. Tehnica este deocamdata la inceput, insa cercetatorii spun ca daca astronautii care vor calatorii primii spre planeta Marte vor avea nevoie de asa ceva, vor avea posibilitatea de a isi rezolva problemele medicale pe navele spatiale.

Planeta Marte. Anuntul ULUITOR despre PRIMA Calatorie Umana

Planeta Marte. Puteti vedea in cele doua clipuri video din acest articol cum poate fi printata 3D o grefa de piele, si cum poate fi facut un fragment de os in acelasi mod, totul foarte simplu si usor. Tehnica descoperita de catre cercetatorii universitatii din Dresden nu este totusi utila doar pentru calatoriile catre planeta Marte, ci si pentru utilizare pe Pamant, desi tehnica este una destul de complexa, si nu foarte ieftina.

“In the case of burns, for instance, brand new skin could be bioprinted instead of being grafted from elsewhere on the astronaut’s body, doing secondary damage that may not heal easily in the orbital environment.”

Planeta Marte. Pe pamanat tehnologia ar fi si mai usor de folosit, deoarece ea a fost gandita pentru a functiona si intr-un mediu fara gravitate, unde actualele dispozitive de printare 3D n-ar functiona chiar atat de usor. Cercetatorii au ingrosat plasma din sange pentru a putea face aceste printari 3D, adaugand si ciment pentru oase pentru realiza totul, astfel incat intr-o calatorie spre planeta Marte astronautii sa se poata vindeca singuri.

Planeta Marte. Avand in vedere ca inca nu se stie peste cat timp ar putea avea loc un prim transport catre corpul ceresc, cercetatorii nu se grabesc sa-si finalizeze tehnologia, deci mai avem de asteptat pentru ea.