Huawei. Vestea foarte PROASTA pentru Clientii cu Telefoane

Huawei. Vestea proasta pentru clientii cu telefoane ne arata cat de rele sunt in continuare lucrurile pentru chinezii care nu reusesc sa-si rezolve problemele.

Huawei sua licente

Huawei. In ciuda tuturor anunturilor care au sugerat ca in curand chinezii ar urma sa aiba parte si de ceva bunavointa din partea americanilor, iata ca in realitate nu se intampla asta, iar lucrurile vor merge tot mai prost pentru ei. SUA a luat decizia de a nu ridica sanctiunile impuse impotriva companiei Huawei, in ciuda afirmatiilor lui Donald Trump, dar in schimb va licentia companiile americane dornice sa vanda produse catre chinezi.

Huawei. Desi guvernul SUA face aceasta concesie, licentele vor fi oferite companiilor doar in anumite conditii, astfel ca nu orice companie care vrea sa vada ceva catre chinezi va primi si licenta pentru a face asta. NImeni nu stie deocamdata ce fel de restrictii mai raman pentru licentierea companiilor care vor sa colaboreze cu cei de la Huawei, astfel ca nu se stie care dintre produsele ce nu pot fi acum cumparate, vor putea fi cumparate in viitor.

Huawei. Vestea foarte PROASTA pentru Clientii cu Telefoane

Huawei. Practic, promisiunea lui Donald Trump este una destul de desarta, iar asta pentru ca sanctiunile impotriva chinezilor n-au fost ridicate, iar licentierea care va fi facuta e supusa tot unor verificari destul de drastice. Practic, partenerii celor de la Huawei vor trebui sa se roage de guvernul american sa le permita sa isi vanda produsele catre chinezi, ceea ce ar putea genera si mai multa frustrare pentru aceste companii.

“US Commerce Secretary Wilbur Ross said that his department “will issue licences where there is no threat to US national security.” However, he clarified that “Huawei itself remains on the Entity List, and the announcement does not change the scope of items requiring licenses.””

Huawei. Nu stim deocamdata daca Google va putea sa licentieze Android pentru chinezi, sau daca ARM va putea sa le permita sa le foloseasca arhitectura pentru procesoarele implementate in telefoane. Nimeni nu stie nimic deoarece guvernul SUA nu a stabilit o serie de reguli clare privind ceea ce pot face companiile amricane in relatiile comerciale pe care vor sa le aiba cu Huawei, deci confuzia inca e departe dea a disparea.

Huawei. Din pacate pentru toata lumea, lucrurile nu se vor rezolva prea curand, iar asta deoarece Donald Trump nu are vreo intentie sa ridice sanctiunile complet, iar acordul comercial cu China nu va fi semnat prea curand.