Google Translate. Suport pentru 100 de limbi si Instant Camera in Romana!

0

Google Translate, serviciul Google care paote traduce aproape orice texte, are acum suport pentru peste 200 de limbi de circulatie internationala. Mai mult decat atat, Instant Camera a fost deasemenea imbunatatita de catre compania americana, iar mai sus puteti vedea o demonstratie de functionare.

Google Translate are acum suport in Instant Camera pentru peste 80 de limbi de pe globl, fata de 38 de limbi in trecut, printre care si limba romana. Mai multe detalii despre aceasta actualizare pentru Google Translate aveti mai jos, si desigur ca totul e oferit in cea mai recenta versiune a aplicatiei pentru iOS si Android.

Un mod intuitiv și simplu de a înțelege o limbă străină atunci când călătorești este folosind camera telefonului pentru a traduce ce vezi – de la semne și anunțuri la meniuri sau etichete ale produselor. Pentru aceste situații, Google Translate oferă funcționalitatea “Instant Camera Translation” (traducere instantanee cu ajutorul camerei telefonului): îndrepți camera telefonului către textul dorit și să primești instantaneu pe ecran traducerea în locul textului original. 

Google anunță o nouă versiunea acestei funcționalități, care aduce numeroase îmbunătățiri. În primul rând, Instant Camera Translation funcționează pentru mai mult de 80 de limbi, față de 38 de limbi până acum, printre care și română. Mai mult, acum traducerea funcționează cu orice pereche de limbi alese dintre cele suportate – de exemplu din bulgară și română (până în prezent funcționa numai în pereche cu limba engleză). Instant Camera Translation merge online sau offline, dar și cu opțiunea „auto detect” – nu trebuie să specifici din ce limbă trebuie să traducă.  

Calitatea traducerii prin Instant Camera Translation este mai bună: când telefonul este conectat, această funcționalitate utilizează tehnologia „neural machine tranlation (NMT)” de pe serverele Google pentru a oferi cele mai bune rezultate. Când telefonul nu este conectat la internet, se folosește de tehnologia NMT de pe dispozitiv pentru a oferi traducere de calitate.