Valoarea Apple Park Egaleaza Incasarile Anuale ale Digi, Orange, Telekom, Vodafone

Apple Park este sediul companiei Apple, construit pe mai bine de 6 ani de zile, actualul sediu gazduieste cativa mii de angajati care lucreaza la o varietate de produse. Desi Apple nu a dezvaluit cat a investit in constructia Apple Park, conform unor evaluari imobiliare, sediul ar costa nu mai putin de 4.17 miliarde de dolari, cu tot ceea ce se afla in el.

Apple Park este valuat la o suma atat de mare incat intreaga constructie este plasata in randul unora dintre cele mai scumpe de pe planeta, iar asta e normal. Apple a facut investitii uriase pentru a se asigura ca Apple Park este nu doar o cladire unica, ci si una pe care lumea sa o aprecieze, iar asta a necesitat investitii mari.

Apple Park este rezultatul viziunii colaborative a lui Steve Jobs si Jony Ive, oamenii care au pus bazele ideii noului campus, el fiind mai apoi pus in practica de catre arhitecti. Apple este o companie cu incasari de peste 200 de miliarde de dolari anul, undeva in jurul PIB-ului Romaniei, dar face investitii mult mai bune.

New figures released this week show the tech giant’s circular headquarters in Cupertino was assessed at $3.6 billion by Santa Clara County for property tax purposes. The valuation doesn’t perfectly coincide with its market value — how much it would sell for — but is based off a detailed appraisal of the building, which opened in 2017. If you include computers, furniture and even farm equipment to take care of the property’s trees, the figure rises to $4.17 billion for the fiscal year that ended in June, the assessor’s office said.