Office 365, Google Docs, iWork au fost INTERZISE in Germania

Office 365, Google Docs, iWork au fost interzise in mod oficial in Germania, iata de ce a fost luata aceasta decizie radicala cu privire la platformele online.

Office 365 Google Docs iWork INTERZISE Germania

Office 365, Google Docs, iWork au fost interzise astazi in Germania, trei dintre cele mai mari platforme pentru administrarea documentelor nemaiputand fi folosite de catre elevii din scolile unui stat federal, deocamdata. Statul federal german Hesse/Hessen este cel in care scolile au interzis sa mai foloseasca Office 365, Google Docs, iWork, iar asta din cauza ingrijorarilor privind felul in care sunt stocate online datele elevilor care incarca documente in platforme.

Office 365, Google Docs, iWork nu sunt interzise in principal din cauza faptului ca sunt stocate documente in cadrul platformelor, ci pentru ca date telemetrice sunt transferate din calculatoarele scolilor catre servere din SUA. Autoritatile germane sustin ca aceste date pot include informatii despre software-urile din calculatoare, informatii despre email-uri, subiectul acestora, informatiile din ele, si nu doar atat, desi aceste date nu ajung efectiv in Office 365, Google Docs, iWork.

Office 365, Google Docs, iWork au fost INTERZISE in Germania

Office 365, Google Docs, iWork sunt practic blocate in totalitate in cadrul scolilor din Germania, insa ele pot folosi versiunea offline a Microsoft Office pentru a lucra cu documente, si a le permite elevilor sa faca acelasi lucru. Daca elevii si-ar fi putut da consimtamantul ca diverse date sa fie transferate catre serverele din spatele Office 365, Google Docs, iWork, atunci interzicerea n-ar mai fi existat astazi, dar legea nu permite asta, asa ca s-a luat o decizie radicala.

Office 365, Google Docs, iWork ar putea fi interzise si in alte state germane dupa ce unul singur a luat o asemenea decizie, asta daca nu cumva guvernul federal german va lua o decizie care sa se aplice automat pentru intreaga tara. Acum va fi foarte interesant de vazut ce au de spus despre asta Microsoft, Google, si Apple, in special cea din urma, care promoveaza peste tot faptul ca produsele sale sunt sigure si nu transfera date de acest gen.