RO-ALERT: CALENDARUL Testelor Programate in 16 – 26 Iulie

RO-ALERT are publicat astazi calendarul testelor care vor fi facute in Romania in perioada 16 - 26 iulie, iata in ce zone vei primi mesaje in urmatoarele zile.

RO-ALERT calendar teste

RO-ALERT a avut saptamana trecuta anuntat faptul ca o noua runda de teste urmeaza sa aiba loc, cei de la IGSU dorind sa verifice in continuare capacitatea sistemului, dar si felul in care gestioneaza angajatii situatiile. In aceasta idee, multiple teste vor fi derulate de catre RO-ALERT in diverse zone din tara, iar in perioada 16 – 26 iulie urmeaza sa aiba loc o serie de teste in Bucuresti, si judetul llfoc, deci daca primiti mesaje, stiti ce se intampla.

RO-ALERT a avut inca de saptamana trecuta anuntat mesajul pe care-l vor primi cetatenii, acesta fiind : “TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”. Toti cei care vor primi pe telefoane acest mesaj de la RO-ALERT trebuie sa isi aduca aminte faptul ca totul face parte din verificarea nationala a sistemului, si ca nu trebuie sa se ingrijoreze, deoarece nu este vorba despre o situatie de urgenta.

RO-ALERT – Calendarul si locatiile in care se desfasoara noile teste

RO-ALERT urmeaza sa fie testat in perioada 16 – 26 iulie in baza calendarului de mai jos, in locatiile specificate dupa cum urmeaza :

  • 16 iulie, în intervalul orar 10,00 – 12,00, în Sectorul 2 și orașul Otopeni;
  • 17 iulie, în intervalul 9,00 – 12,00 – București: Sectoarele 4 și 5, Ilfov: Cornetu, Măgurele, Dărăști;
  • 18 iulie, orele 10,00 – 12,00 – Ilfov: Glina, Popești Leordeni, Berceni, Vidra, 1 Decembrie, Jilava, Dărăști, Măgurele, Cornetu, Bragadiru, Clinceni, Domnești, Ciorogârla, Joița, Săbăreni, Chiajna, Dragomirești-Vale, Chitila, Mogoșoaia, Corbeanca;
  • 19 iulie, orele 9,00 – 12,00 – București: Sectoarele 2, 3 și 5; Ilfov: Pantelimon, Cernica, Dascălu, Afumați, Petrăchioaia, Tunari, Otopeni, Balotești;
  • 22 iulie, în intervalul 9,00 – 12,00 – mesaje către localitățile de la limita Bucureștiului și a județului Ilfov;
  • 23 și 24 iulie, în intervalul 9,00 – 12,00 – București și Ilfov;
  • 26 iulie, în intervalul 10,00-12:00 – întreg teritoriul București-Ilfov.

RO-ALERT va trimite mesajele de testare catre toate telefoanele compatibile, ce sunt active in retelele Orange, Vodafone, RCS & RDS, Telekom, si care au fost configurate corect, daca e necesar asta. Daca nu primiti vreun mesaj de la RO-ALERT cand va aflati intr-una dintre zone, ar trebui sa discutati cu operatorul vostru de telefonie pentru a afla care e problema, si daca trebuie facute setari.