Android. AVERTIZARE IMPORTANTA de la Autoritatile din Romania

Android. O avertizare extrem de importanta de la autoritatile din Romania a venit astazi pentru toti utilizatorii cu telefoane care au acest sistem de operare.

Android avertizare autoritati romania

Android. Sistemul de operare al companiei Google este motivul pentru care autoritatile din Romania au lansat o avertizare foarte importanta de care toti utilizatorii ar trebui sa fie foarte constienti. Mai exact, autoritatile de la CERT-RO au anuntat faptul ca 1300 de aplicatii pentru Android au cod care le permite sa colecteze datele utilizatorilor fara ca acestia sa stie, sau sa-si fi dat vreodata permisiunea ca ele sa poata acesa acele informatii.

Android. Cercetatorii unui institut din California sunt cei care au descoperit acest atac facut impotriva utilizatorilor sistemului de operare, si desigur ca totul are la baza problemele foarte mari de securitate din el. Peste 88.000 de aplicatii din Google Play Store au fost analizate de catre cercetatori, iar dintre acestea 1325 au fost descoeprite ca avand probleme cu respectarea intimitatii datelor utilizatorilor Android, dar asta nu mai e de mult ceva nou.

Android. AVERTIZARE IMPORTANTA de la Autoritatile din Romania

Android. Prin tehnica folosita, hackerii puteau vedea informatii despre pozele din telefoane, detalii despre conexiunile Wi-Fi, informatii de identificare ale telefoanelor, plus informatii despre geolocalizare. Totul e posibil pentru ca Android are o metoda foarte proasta de a stoca datele in mediile de stocare externe, aplicatiile care au acces la ele putand vedea datele salvate si de catre alte aplicatii, fara prea multe restrictii, din pacate.

? Peste 1.300 de aplicații Android prinse în timp ce colectau date ale utilizatorilor fără permisiunea acestora.? O…

Publicată de CERT-RO pe Joi, 11 iulie 2019

Android. Separat de cele peste 1300 de aplicatii cu probleme, cercetatorii au descoperit inclusiv alte 13 aplicatii, cu 17 milioane de descarcari, care inregistrau date despre telefoane si apelurile telefonice facute de utilizatori. Din pacate am vazut in ultima vreme foarte multe aplicatii pentru sistemul de operare Android care aveau probleme similare, dar care aveau un numar foarte mare de descarcari, unele cu malware avand sute de milioane de descarcari.

Android. Daca folositi un telefon cu acest sistem de operare, trebuie sa fiti extrem de atenti, pentru nimic din ceea ce aveti in el nu este in deplina siguranta.